Stor etterspørsel – Pernille og Gunnar utvider produksjonslokalene på Røyland Gård

Pernille Vea og Gunnar Sagstuen planlegger nye produksjonslokaler, som skal være klare 1. oktober i år.

På Røyland Gård i Vegusdal planlegges det nå for utvidelse av produksjonslokalene med 60 kvadratmeter.

Byggesøknad om dette er sendt Birkenes kommune. Gründerne har også bedt kommunen om et konfererende møte angående byggesøknaden.

– Med utvidelsen vil vi få totalt 160 kvadratmeter til produksjonen, som inngår i embalasjelager, ferdigvarelager og kjøkken, kan Pernille Vea fortelle Birkenesavisa. Vi vil ta i bruk flere av lokalene våre i utvidelsen som igjen gjør at produksjonen kan økes.

– Det er en stor begivenhet for oss når dette står ferdigstilt 1. oktober. Da skal alt være klart til å produsere med ny tappemaskin og produksjonen skal gå mer effektivt, forteller Sagstuen. Han legger til at dette ikke vil få noen innvirkning på arbeidskraften fra ungdommene i bygda, som er med i pakkingen. Den ressursen er svært viktig for oss og vil fortsette som før.

Grunnen for utbyggingen er at markedet etterspør varene til Røyland Gård, som har vært populære på Meny butikkene i Norge – der Norske Matskatter blir presentert fra flere leverandører. Gründerne fra Vegusdal har mottatt flere priser og i 2018 fikk de Årets lokalmatpris i Norge.

I 2020 ble Røyland Gård tildelt 1,6 millioner kroner av Innovasjon Norge.