Vegusdaljenta Siri Aas slo til med NM-bronse i skiskyting

NM-MEDALJE. Vegusdaljenta Siri Aas (t.h.) kunne supplere premiesamlinga med en ny NM-medalje etter lørdagens sprint på Lygna. Maren Bakken fra Os IL (midten) ble norgesmester, mens Frida Tormodsgard Dokken fra Svene IL tok sølv. (Foto: Privat)

Siri Aas, som går for Birkenes IL, slo like godt til med tredjeplass og NM-medalje da hun endelig fikk lov til å gå skiskytterrenn igjen.

21-åringen har nemlig vært utestengt fra Lerøy Cup (norgescup) denne vinteren, da hun etter en dårlig fjorårssesong havna helt nede på 26. plass på sammenlagtlista. På grunn av koronarestriksjonene har bare de 20 beste fått lov til å delta denne vinteren. Dermed har vegusdaljenta måttet nøye seg med trening. Da skiskytterforbundet tromma sammen til Lerøyrennet med innlagt NM for eldste juniorklasse (20-22 år) på Lygna sist helg, viste Siri at hun har brukt tida godt. På lørdagens sprint skjøt hun to bom på den liggende skytinga og fullt hus på den stående og feide inn til bronse, drøye halvminuttet bak vinneren Maren Bakken fra Os IL og fattige to sekunder bak sølvvinner Frida Tormodsgard Dokken fra Svene IL.

– Det var stas! Veldig gøy å få vist hva en er god for, sier vegdølen på telefon fra Lillehammer, hvor hun bor og trener. Hun bekrefter at hun har vært i god form hele vinteren og at det derfor har vært ekstra kjedelig å ikke få delta i norgescupen.

– Da er det ekstra gøy å få en sånn avslutning på sesongen, sier Siri Aas til Birkenesavisa.

Med ett treff til hadde det blitt sølv, mens det med fullt hus på skytinga kunne blitt NM-gull på vegusdaljenta.

– Mest sannsynlig, ja. Gøy å se at den fysiske formen er der, så er det selvsagt litt surt at en ikke klarer å treffe de siste blinkene, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med helga, sier Siri, som traff på 15 av 20 skudd og gikk inn til en sterk 8. plass på normalprogrammet søndag. Nå håper hun at hun får avslutte den lynkorte sesongen med deltakelse i senior-NM i Trondheim palmehelga.

– I såfall håper jeg å få til noe av det samme som denne helga. Litt flere treff, så kan det bli bra, sier 21-åringen som sper på skiskytterøkonomien med å ta vakter i hjemmetjenesten på Lillehammer.

Siris lillesøster Liv Marte gikk inn til 30. plass på sprinten etter å ha plukka ned seks av de ti blinkene. På normalen gikk hun seg opp åtte plasser på resultatlista etter treff på 14 av 20 skudd.