Vinterens første skikarusell i Birkenesparken – stor glede da 50 barn spente på seg skiene

MED PAPPA PÅ SLEP. Andrea Suggelia ligger en skilengde foran pappa Jøl Arne.

50 barn fra 2 år og oppover spente på seg skiene og la ivei rundt fotballbanene da barneidretten i Birkenes IL tromma sammen til vinterens første skikarusell i Birkenesparken onsdag kveld.

– Vi er kjempefornøyde med oppmøtet, og synes folk er flinke til å holde avstand, sier Hege Teigen. Mellom utdeling av startnummer og skirunder med datteren Tiril (3) får lederen av barneidretten klemt inn et lynintervju med Birkenesavisa.

KLARE FOR NY RUNDE. – En runde til? spør mamma og barneidrettsleder Hege Teigen. – Klart det, nikker Tiril (3).

– Vi prøver å arrangere skikarusell når det er nok snø. Ellers er vi inne i Birkeneshallen, forteller Teigen. Denne vinteren er det imidlertid ikke blitt noe innendørsaktivitet. Årsaken skulle være velkjent for de fleste; covid-19, også kjent som koronaviruset. En begrensning på 20 barn i hver gruppe og krav til desinfisering av lokaler og utstyr før og etter trening har rett og slett gjort det umulig å arrangere barneidrettskvelder.

Fokus på smittevern

Smittevern står sentralt også under vinterens første skikarusell.

DRAHJELP. Sofie Birkeland Lindtveit (3) tar gjerne en runde til i karuselløypa, med pappa Tostein som trekkhund.

– Det er påmelding på sms, så vi kan spore smitte dersom det skulle oppstå, og vi har presisert i meldinger til foreldrene at alle må holde avstand og unngå oppsamling i løypa, understreker Hege Teigen. Hun legger til at de har fått kommuneoverlegens velsignelse til arrangementet.

– Han var veldig positiv til dette, og det er jo kjempeviktig og dét vi ønsker, at alle skal komme seg ut litt og være litt i aktivitet, sier barneidrettslederen og sender en takk til ildsjelene som har kjørt opp spor i lysløypa.

FIN STIL. Tomine Flaa Kirkeholmen (4) legger avgårde i fin stil i vinterens første skikarusell i Birkenesparken. Bak kommer mamma Siril og lillebror Torjus (2), som rapporteres å ha gått hele fire kilometer på ski sammen med bestemor Wenche Flaa Eieland på hytta i Rauland.

Har venta på snøen

– Vi har venta på at det skulle komme snø, og nå er det jo kjempefine forhold. De har kjørt spor selv om det er litt lite snø enkelte steder, det er godt gjort, sier Teigen. Hun lover flere skikarusellkvelder i parken, så sant værgudene spiller på lag.

BARNEHAGEKOMPISER. Ella Fidjeland (foran) og Linnea Sivertsen går i samme barnehage, begge blir snart 6 år og begge er glade i å gå på ski.

– Vi satser på å ha skikarusell hver onsdag så lenge snøen holder, sier barneidrettslederen. Nå strømmer det på med små Johaug’er og Klæbo’er som skal ha startnummer. Dessuten står det en treåring klar til å gå en ny runde i karuselløypa sammen med mamma.