Spillerne tok tak

GOD KAMP: Gjøran Mollestad var best på et velspillende og hardtarbeidende Birkenes-lag borte mot Risør tirsdag kveld. ARKIVFOTO

BIL-spillerne ville ikke være bekjente av den svake forestillingen mot Donn 2 (0-5) i forrige serierunde. Mot Risør var det fullt trøkk, og da ble det seier igjen.

– En veldig bra kamp av oss. Spillerne sto fram og trøkte skikkelig til. Det virka som de hadde bestemt seg i dag, sier BIL-trener Tor Ivar Ruud fornøyd på telefon fra spillerbussen etter kampslutt tirsdag kveld.

Ny formasjon

Med ny formasjon – 4-4-2 i stedet for den faste 4-3-3 – gikk hvittrøyene ut i hundre og lot aldri Risør låne ballen lenge av gangen.

– BIL-spillerne løp og jobba og var på dem som klegger, forteller Ruud.

Etter 20 minutters spill får de lønn for strevet når Christer Dahle header inn 0-1 via en Risør-forsvarer. Knut Arild Espegren fastsetter pauseresultatet til 0-2 alene med keeper etter å ha blitt spilt gjennom av Elias Christiansen.

Fortsatte trøkket

– I pausen ble vi enige om å fortsette, forteller Tor Ivar Ruud.

Og det gjorde birkenesspillerne. Fem minutter etter hvilen øker Elias Christiansen ledelsen med pannebrasken etter et overlegg fra Christer Dahle. Kvarteret senere er det Dahles tur til å finne nettmaskene igjen når han vinner en duell med Risør-keeperen etter et presist slått frispark av Jarl Erling «Huni» Andreassen.

Ti minutter før slutt får hjemmelaget sitt trøstemål på et innlegg fra kanten.

Lovende

Spillet og ikke minst innsatsen lover godt foran de to neste kampene, hvor birkenesingene møter bunnlagene Randesund 2 (mandag 12/6 i Birkenesparken) og Lillesand IL (lørdag 17/6 i Holta).

– Hvis vi har samme trøkket og samme viljen i de neste kampene, så skal vi bli vanskelige å hanskes med, sier BIL-trener Tor Ivar Ruud.

I tillegg til de tre børspoengvinnerne (se spillerbørsen under) trekker han fram keeper Thomas Salvesen.

– Thomas redder tre hundreprosentsjanser i en periode der vi sliter litt. Når du har en keeper som tar sånne, så er det utrolig viktig, sier han.

Ett steg opp

Seieren sendte Birkenes ett steg vekk fra nedrykksstriden. Laget ligger nå på 8. plass med 9 poeng. Bak seg har de Imås (8 poeng), Risør (6p), Lillesand IL (1p) og Randesund 2 (0p). Leder gjør Froland foran Hånes. Begge med 21 poeng, men Froland med bedre målforskjell.