19 år gamle Are fra Herefoss har fått lærlingplass hos Birkeland Bil. – Jeg har alltid likt å skru

 

Birkeland Bil på Tollnes tar ofte inn lokale lærlinger i bilverkstedet på Tollnes. Nyeste tilskudd på stammen er Are Sørensen fra Herefoss. Snart 19 årige Are ble utplassert fra skolen i mai i år og gjorde et godt inntrykk den gang. Det førte med seg litt sommerjobbing, og når skolen startet opp i august fikk han muligheten til å ta den to-årige læretiden ved det lokale bilverkstedet.

– Det er absolutt en flink mann, og vi gav ham gjerne læretiden her etter det gode inntrykket han gav ved utplasseringen, sier Tor Svendsen ved Birkeland Bil.

Are har avsluttet to år teoretiske utdannelse, først ved Dahlske i Grimstad, så på Sam Eyde videregående i Arendal. Are som bor på Slettene ved Herefoss setter pris både på den korte arbeidsveien, men og på trivelige kolleger.

Jeg trives veldig godt. Det er nærme, og så er det veldig greie folk som stadig skaper liv i arbeidsdagen. Jeg har alltid likt å skru, og bestemte meg tidlig for yrkesvalget. Jeg snakker med mange av klassekameratene, og de kan oppleve å få lite variert arbeid. Her får jeg lov til å prøve meg på mange forskjellige oppdrag, sier den unge bilmekanikeren.