Birkenes menighet og Birkeland bedehus vurderer å bygge nytt felles menighetshus – kanskje på ny tomt

 

Birkenes menighet henvendte seg tidligere til bedehusstyret og luftet sin interesse for et felles menighetshus.

– Det springer ut i at Birkenes menighet har et ønske om egne lokaler hvor vi får samme lokaler på møterom og kirkekontor. Slik det er nå leier menigheten mye av bedehuset, derfor ser vi det som naturlig å søke et videre samarbeid med dem, sier Øyvind Raen som på vegne av menighetsrådet leder planene.

Under forrige ukes ekstraordinære møte i Birkeland bedehus var det et stort flertall som gjerne ville se nærmere på disse mulighetene.

Avstemningen i det ekstraordinære årsmøtet resulterte i følgende. Det skal etableres en komité som jobber ut en intensjonsavtale mellom Birkenes menighet og bedehuset. Komiteen skal ha tre medlemmer fra bedehuset og tre medlemmer fra Birkenes menighet. Komiteen delegeres myndighet til også å se på en felles løsning på andre lokaliteter. Resultatet av arbeidet legges frem på første ordinære årsmøte.

– Intensjonen er et felles forsamlingshus for menigheten i samarbeid med bedehuset. Det vil jobbes mest med en samlokalisering i Bedehusets lokaler, men andre lokaliteter vil og drøftes bredt, sier Raen og legger til at de jobber med dette frem mot menighetens og bedehusets årsmøter som er på senvinteren

Noe mer konkret er vanskelig å si foreløpig. Nå skal det legges mer konkrete planer som deretter løftes frem på de ordinære årsmøtene.