Ingen ytterlige smittetilfeller

KORONA: Kommunestyret ble holdt i Birkeneshallen av smittevernhensyn. Fra venstre varaordfører Anders Christiansen (Ap), ordfører Gyro Heia (Sp), og kommunedirektør Anne Stapnes.

Planlegger felles koronamottak med plass til 100 mennesker.

– Det kan kjennes litt rart at vi planlegger for et mottak nå som det er så lite smitte, men vi kan ikke la være. Smittetoppen kan komme i juni eller juni, og hvis hver person smitter 1,5 andre så ser vi ikke toppen før i august eller september, sier kommunedirektør Anne Stapnes torsdag kveld.

Tidligere i vår ble det satt i gang et arbeid med å etablere et felles mottak for koronapasienter som skrives ut fra sykehus, men som ikke kan sendes hjem. Samhandlingsreformen gir kommunene et ansvar for denne type pasienter.

– Mottaket som nå planlegges har en kapasitet på inntil 100 personer. Vi må bistå med bemanning til mottaket etter en fordelingsnøkkel, og før mottaket er klart så samarbeid vi kommunene imellom, sier Stapnes.

Både Setesdal og Åseral er blitt med i prosjektet, sammen med Lindesnesregionen og Kristiansandsregionen.

Per i dag er det ingen personer i karantene i Birkenes i dag. Fortsatt er det tre smittetilfeller, men disse fant sted i midten av mars.

– Det er snakk om tre stykker som har vært på skiferie. Totalt er 130 personer testa ved legesenteret, mens det er testa noen få birkenesinger på legevakta i Kristiansand, sier Stapnes.

Birkenes kommune har ellers meldt inn et merforbruk på grunn av koronapandemien på 18 millioner kroner. Dette er en prognose for hele året. Kommunen fører merforbruk på grunn av korona på et eget prosjekt for å holde kontroll med utgiftene. I summen på 18 millioner kroner ligger også tapte inntekter.