Ordfører og klesmodell

SEANSE: Ordfører Gyro Heia (Sp) og innehaver av Marikken, Maria Håkedal.

Var ikke på tale å si nei til det uvanlige oppdraget på Strøget.

Mange butikker strever med sviktende omsetning i skyggen av koronapandemien. Nytenkning kan være avgjørende for å overleve. Aldri har vel en av våre ordførere kledd av og på seg på så kort tid, og så mange ganger, som ordfører Guro Heia (Sp) gjorde i løpet av en snau time under Marikkens direktesending torsdag kveld.

Gladelig poserte hun foran kamera i åtte til ti ulike antrekk mer beregna på forhåpentligvis varmere kvelder enn denne. Ordføreren ble spurt av Marikkens innehaver, Maria Håkedal, da de tilfeldigvis møttes i matbutikken.

– Det var ikke på tale å si nei. Jeg sier ja til alt nytt som kan bety noe positivt her. Og Maria står virkelig på, forteller ordføreren til Birkenesavisa.

MODELL: Ordfører Gyro Heia (Sp) poserer utenfor Marikken.

Maria Håkedal har valgt å holde Marikken på Strøget åpen gjennom den ellers så nedstengte koronakrisa. Men hun har merka en betydelig nedgang i antall kunder som er innom butikken. Dette har sjølsagt betydd svikt i omsetninga.

I den utfordrende tida vi nå er inne i, kan nytenkning være avgjørende for å sikre nok inntjening.

– De jeg bruker til å stå for markedsføringa mi, har i lang tid mast på at jeg må bruke direktesending for å vise fram klærne vi selger. Men jeg har virkelig kvidd meg. Å stå og snakke foran et filmkamera er noe jeg virkelig ikke trives med, forteller Håkedal.

Torsdagens direktesending var tredje gang Maria gjorde dette – og første gang med et profesjonelt produksjonsteam. Direktesending kan følges på internett, uavhengig av hvor du bor. Marikken bruker Facebook til akkurat dette.

Også en smilende varaordfører Anders Christiansen (Ap) var blant et titalls modeller som viste fram noen av de mange vår- og sommerplagga som har rent inn de siste ukene. Dette er klær bestilt og kjøpt inn lenge før den store nedstenginga av Norge i mars.

Gjennom vinteren og våren har Marikken klart å øke omsetninga gjennom nettbutikken sin. Dette har tatt igjen noe for nedgangen i kundebesøk på Strøget, forteller Håkedal. Og hun er veldig glad for at både ordføreren og varaordføreren ville bli med som modeller.

VARA: Også varaordfører Anders Christiansen (Ap) viste fram klær.