Vanskelig for Røyland

OVERLEVER: Pernille Vea i solveggen med hunden Zippi. Hun er helt permittert på grunn av koronakrisa.

Er i overlevelsesmodus etter at koronakrisa har ført til avbestillinger.

– Nå skulle vi vært i full produksjon, for denne tida på året er veldig travel for oss, sier Pernille Vea hos Røyland gård til Birkenesavisa.

Men slik er det ikke. Etter at koronakrisa har gjort sitt inntog også i Vegusdal, nyter Vea sola på tunet fremfor å gjøre det hun vanligvis gjør på denne tida av året.

– Vi har måtte avlyse fire bussgrupper med pensjonister på totalt nesten 200 personer som skulle vært her nå, og vi har seks bryllupsfeiringer som er avbestilt. Vi er i en slags overlevelsesmodus, sier Vea.

Hun er 100 prosent permittert, mens mannen Gunnar Sagstuen er 50 prosent permittert. I tillegg til å tilby opplevelser i hverdag og fest, så produserer gården normalt syltetøy.

– All omsetning vi nå mister skulle gått rett inn i bedriften. Vi prøver å tenke kreativt, og det kan være vi må starte nettbutikk, eller melde oss inn i Rekoringen for salg direkte til forbruker, sier Vea, og slår fast:

– Det gjelder å tenke kreativt og positivt.