Nytt mottak for hageavfall

NYTT MOTTAK: Libir har åpna nytt mottak for hageavfall.

Libir har åpna nytt mottak for hageavfall.

– Vi innser at folks ryddeiver er ekstremt stor i disse tider og vil forsøke å avhjelpe noe, sier Libir-sjef Johan Jørgen Fossli i en pressemelding.

Det har ikke manglet på formaninger og pressemeldinger fra det interkommunale renovasjonsselskapet etter at koronakrisa slo innover landet. I midten av mars stengte miljøstasjonen på Tollnes, og Fossli advarte at samme skjebne kunne skje miljøstasjonen på Knudremyr. Det skjedde, før den noen dager senere åpna i begrensa omfang. I slutten av mars så renovasjonsselskapet en økning av hageavfall i de brune dunkene, en økning som skapte problemer for maskineriet. Nå tar det grep, igjen.

– Mottak av hageavfall har vært stengt, og vil forbli stengt på Knudremyr på ubestemt tid. Men vi er fullstendig klar over at dette er tiden det normalt ryddes i hager, og at det kan oppleves som viktig å kunne kvitte seg med sitt hageavfall, sier Fossli, og legger til:

– Vi vet dessverre også at det allerede blir trua både med brenning og dumping av avfall fra enkelte. Det oppfordrer vi sterkt til å unngå.

Derfor åpner Libir et midlertidig mottak for hageavfall med adresse Birkelandsveien 120. Mottaket ligger 200 meter fra Knudremyr, i retning havet.

– Mottaket vil være bemanna i åpningstida, og helt stengt utenom. Vi må være tydelige på at misbruk av denne ordninga vil kunne medføre umiddelbar stenging. Åpningstider vil kunne variere, og det er informasjon på hjemmesidene som til en hver tid er gjeldende, sier Fossli.

Han gjentar oppfordringa om å droppe hageavfall i brun dunk.

– Ikke fordi vi ikke vil ha det, men fordi biogassanlegget ikke kan håndtere det. Matavfallet vårt blir nemlig til noe nyttig, og det vil vi gjerne at det fortsatt kan det, sier han.