Løsning på søppelkrise

HENTER: Daglig leder i LiBIR Johan Jørgen Fossli. ARKIVFOTO

LiBIR overtar arbeidsstokken til Renonorden. Ønsker politisk avklaring på framtida.

– Vi har sikret oss det materiellet vi trenger for innsamling av avfall, og vi har sikret oss det personellet vi trenger. Dermed går alt som vanlig tida framover, sier daglig leder Johan Jørgen Fossli hos LiBIR til Birkenesavisa.

Fra Renonorden slo seg konkurs 18. september, er det konkursboet som har sørget for innsamling av husholdningsavfall for LiBIR i Birkenes og Lillesand. Torsdag 28. september gikk avtalen med konkursboet ut, og sent på ettermiddagen ble en ny avtale formalisert.

Krevende oppgave

Nå overtar altså LiBIR mannskap og biler, og det interkommunale selskapet skal selv sørge for at husholdningsavfall blir hentet inn fra kundene. Fossli er tilfreds med løsninga.

– Vi er veldig fornøyd med å løst dette innen fristen, og unngått kaos. Det har vært en krevende oppgave for oss, og jeg er glad publikum med dette ikke merker noe til utfordringene vi har hatt, sier Fossli.

Ønsker politisk avklaring

På spørsmål om det er en langvarig løsning at kommunene selv, gjennom LiBIR, henter inn søpla fra innbyggerne er svaret todelt. Det kan ifølge Fossli tenkes at detaljer settes ut til eksterne.

– På kort sikt har det viktigste for oss vært å få på plass en løsning. På lang sikt ønsker vi en politisk avklaring på hva som er riktig for framtida, og det må vi se på i tida som kommer, sier han.