Henter avfall som normalt

HENTER: Daglig leder i LiBIR Johan Jørgen Fossli. ARKIVFOTO

Renovasjonsselskap som kjører for LiBIR konkurs.

Renonorden er et av Nordens største avfallselskaper og konkursen berører fem millioner kunder i flere land. Det var sent mandag kveld selskapet opplyste i en børsmelding at de blir slått konkurs.

– Akkurat nå sitter vi å venter på at det skal bli oppretta et bostyre som vi kan starte en dialog med. I dag går alt som normalt, alle ansatte hos Renonorden er på jobb, og alle rutene våre blir kjørt som normalt, sier daglig leder Johan Jørgen Fossli i LiBIR til Birkenesavisa.

Han vurderer situasjonen som uavklart, men har tro på en god løsning. Om bilene og personellet til Renonorden fortsetter å kjøre utover uka tør han ikke si noe om.

– Bostyret har en del valg de må ta. De kan blant annet drifte virksomheten videre, og hvis de ikke ønsker det kan de frigi ansatte og materiell. De har også andre muligheter, men vi håper i det minste å opprette en dialog så fort som overhodet mulig, sier Fossli tirsdag morgen.

Sliter med ulønnsomme kontrakter

Økonominettstedet E24 skriver at Renonorden siden 6. september har jobbet med å terminere ni ikke-lønnsomme kommunekontrakter som ble inngått i 2015 og starten av 2016, men at de ikke klarte å finne noen løsning, og videre informerte sine långivere. DNB og Danske Bank har begge informert om at de ikke vil stille ytterligere midler tilgjengelig, dermed blir Renonorden AS og Renonorden ASA slått konkurs.

– Bankene vil samarbeide med boet for å finne gode overgangsløsninger, slik at kommunene får mulighet til å finne nye løsninger og trygge søppeltjenestene for innbyggerne, skriver informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB til E24.