Lege: – Egoistisk gjort

LEGE: Georg Rigadis er fastlege ved Birkenes legesenter.

Desinfeksjonsmiddel har forsvunnet fra legesenteret.

– Det er satt ut flasker med desinfeksjonsmiddel på venteværelset til bruk for pasienter som besøker legesenteret. Nå er flere av disse flaskene forsvunnet, sier lege Georg Rigadis til Birkenesavisa.

Selv om ikke smittepresset er størst på Birkeland, har legesenteret tatt en rekke forholdsregler mot utbruddet av koronaviruset. Blant annet har besøkende en mulighet til å desinfisere hendene på venteværelset. Nå er flere av flaskene med håndsprit forsvunnet.

– Ikke bare er det egoistisk gjort, men det er fryktelig dumt. Vi stiller disse flaskene til rådighet for alle, ikke bare enkeltpersoner som ønsker å ta dem med seg. I disse tider må vi tenke på oss alle sammen, og ikke bare på oss selv, sier Rigadis til Birkenesavisa.

Ikke stort overskudd

Han er ikke veldig imponert over de som velger å stjele desinfeksjonsmiddel fra et legesenter under koronakrisa, og oppfordrer vedkommende til å levere tilbake spriten.

– Det er bare noen flasker som har forsvunnet, men dette er ikke noe vi har et overskudd av. Det er mangelvare, og veldig vanskelig å få tak i selv for oss, sier Rigadis.

– Hvordan påvirker et slikt tyveri dere?

– Det øker faren for at pasienter skal smitte andre pasienter, eller oss leger. Det er mange pasienter her som er i risikogruppen dersom de skulle får koronasmitte, sier han.

Ta kontakt med legesenteret

Rigadis understreker at legesenteret er rigga for å ta imot pasienter, og at de ikke trenger å frykte for koronasmitte. Pasienter med infeksjonssykdom tas inn gjennom en annen inngang enn de andre.

– Vi legger til rette for at folk blir godt fulgt opp. Vi har trygge forhold, og det er ytterst liten sjanse for å bli smitta. Dersom du har en avtale, kan du gjerne ta kontakt med oss på telefon dersom du ønsker en avklaring, sier Rigadis.

Jevnt over er han fornøyd med hvordan folk flest takler koronakrisa.

– Ja, jeg er stolt av alle disse som oppfører seg etter retningslinjene, og kan oppføre seg gjennom krisa. Det er veldig mye å skryte av, og selv om enkelte skjærer ut, så gjør flesteparten en god jobb, sier Rigadis til Birkenesavisa.