Hjertelig velkomst

NY SOGNEPREST: Torill Farstad Dahl ble innsatt som ny sogneprest i Birkenes menighet søndag. Her er hun sammen med prost i Vest-Nedenes prosti Steinar Floberg, sogneprest i Vegusdal og Herefoss sogn Frode Eikrem, og leder av menighetsrådet Nina Hauge.

Den nye sognepresten fikk en hjertelig velkomst av menigheten.

Det ble en hjertelig velkomst når Torill Farstad Dahl ble innsatt som bygdas nye sogneprest under gudstjenesten i Birkenes kirke søndag. Kirka var fullsatt, og bød på et bredt program.

Noen var der for dåpsbarna, mens andre ville se seksåringene få boka si. Andre kom for å høre barna i Soulchildren, men de fleste ville nok ønske bygdas nye sogneprest velkommen.

På kvinnedagen

Prost Steinar Floberg synes det var passende å innsette en ny kvinnelig sogneprest på kvinnedagen. Han overbragte velkomsthilsen fra biskop Stein Reinertsen. Selv opplevde han at møter i arbeidslivet dreier seg mye om trivsel og arbeidsmiljøbestemmelser, men han ønsker mer møter om kallstanken.

– Ditt første kall er å møte Gud. For deretter å gå ut til folket med trøst og Guds kjærlighet, sa Floberg i sin tale.

Passe inn

Den nye sogneprestens tale til menigheten startet med sangen «Jeg gikk meg over sjø og land». Hun var spent på Birkeland og hva den nye jobben ville bringe, og hun undret seg over hvordan hun best skulle passe inn.

– I disse virustider har vi satt frem Antibac, og håper mange blir igjen for å hilse på, sa Eikrem etter gudstjenesten.

Langt de fleste ble igjen til kirkekaffefest etter gudstjenesten for å hilse på deres nye sogneprest.

Hun er overvelda

Ordfører Gyro Heia (Sp) var en av mange som ønsket henne velkommen til bygda, og forsikret sognepresten om at hun absolutt ville passe inn. Roald Rokseth i menighetsrådet ledet dagens kirkekaffe og som konferansier tok han et kort intervju med den nye sognepresten.

– Jeg får spørre det spørsmålet som sportsjournalistene gjør, og som jeg synes er et håpløst spørsmål, men likevel Torill. Hva føler du nå, spurte han.

– Jeg er overvelda. Mye mennesker med gode ord og forventninger. Jeg opplever at menigheten her er nærme sin prest og sin kirke. Når jeg ser rådmann og ordfører side om side i benkeraden leende midt under prekenen så går det nok bra, sier hun.

Sogneprest Eikrem på sin side gledet seg til å vise sin nye kollega rundt i bygda.

– Birkenes er en god plass å være. Mange tar ansvar, og jeg gleder meg til å guide deg inn i alt arbeidet som gjøres her. Velkommen, sånn som du er, avsluttet Eikrem.