Ny fabrikk til høsten

BÆRUM: Bildet viser NCCs nye asfaltverk i Steinskogen i Bærum. FOTO: NCC

NCC Industry har besluttet å sette opp en ny asfaltfabrikk på Rugsland.

– Det er veldig gledelig at vi nå har fått godkjennelse til å investere i en ny, toppmoderne asfaltfabrikk på Rugsland. Det er et spennende marked på Sørlandet og vi ønsker å kunne tilby nye og eksisterende kunder kvalitetsasfalt fra en helt ny asfaltfabrikk, sier Joar Caspersen, administrerende direktør i NCC Industry.

Høsten 2019 ble det klart at NCC ønsker å oppgradere asfaltfabrikken på Rugsland. I november sa politikerne ja, og nå er det klart at bedriften iverksetter planene. Arbeidet med å sette opp den nye asfaltfabrikken starter opp til våren, og skal etter planen stå klar til å produsere asfalt i løpet av senhøsten 2020. Dermed går den gamle asfaltfabrikken nå inn i sin siste sesong og vil produsere helt frem til den nye fabrikken står klar, varsler NCC i en pressemelding.

Den nye asfaltfabrikken på Rugsland, vil i likhet med den forrige fabrikk-investeringen på Steinskogen i Bærum, være topp moderne og ha god kapasitet til å produsere asfalt med betydelig lavere Co2-utslipp enn den gamle.

– Ved å fyre med trepellets i kombinasjon med økt andel gjenbruksasfalt, vil miljøfordelen med å velge NCC sin asfalt være stor, sier Caspersen.

NCC har over lengre tid satset stort på Sørlandet ifølge pressmeldinga og har opparbeidet en solid posisjon i markedet og gjennomført store og små asfaltprosjekter. Nylig ble det også ansatt ny distriktssjef i Stavanger, som er et ledd i en videre satsing.

– Vi ønsker å markere oss på Sørlandet. Det er mange spennende prosjekter på gang i dette området, og vi ønsker å ta del i dette. Med en ny asfaltfabrikk med økt kapasitet i Kristiansand, og en re-lansering av NCC Industrys tilstedeværelse i Stavanger og Rogaland, er vi i ferd med å få et solid fotfeste i asfaltmarkedet. Det er spennende tider, sier Caspersen.

FORNØYD: Joar Caspersen i NCC Industry er fornøyd med å satse på Rugsland.