Svingende helaften

SVINGENDE NYTTÅRSKONSERT: Birkenes hornmusikk leverte hva de lovet. En herlig, svingende nyttårskonsert.

Birkenes hornmusikk holdt søndag en forrykende nyttårskonsert på folkehøyskolen.

Dagens konferansier Marianne Vollan røpet tidlig at den røde tråden var at det ville svinge, og det løftet innfridde de til fulle. Med ekstranummer ble det i overkant av 20 musikalske innslag som spente fra 70-talls Queen-låter til «Mack the Knife», «Blue Moon» og Venke Knutsons Grand-Prix bidrag i 2010, «Jealous cause I love you».

Ved flere av låtene fikk man oppleve sprudlende svingdans fra Birkeland Kom og Dans. Gruppen som jevnlig swinger seg i låven til Knut og Sol Suggelia fikk vist seg frem til en fullsatt gymsal.

Må ha det med seg

Før konserten startet opplevde man at det var store forventninger til kvelden fra så vel deltagerne som fra publikum. Siv Landås i Hornmusikken forteller at de har forberedt dette siden tidlig i høst

– Ser absolutt ut som folk liker det. Det er blitt en greie man må ha med seg, og det gjelder ikke bare de som har kjente i hornmusikken, men det favner alle, sier en av kveldens solister, Bjørn Olav Hartvigsen.

Han og Venke Knutson delte broderlig på solistrollen ved flere av kveldens stykker. Et av kveldens høydepunkter var nok deres duett på «Baby, its cold outside».

– Det var jo litt uvirkelig å synge sammen med Venke. Jeg vokste med henne som forbilde, så jeg må innrømme at jeg ble litt «starstrucked», sier han.

Venke Knutson på sin side ble utrolig imponert over stemmeprakten til Hartvigsen.

– Herlig land, han er jo utrolig god, lyder tilbakemeldingen fra Birkelands popdronning, og legger til:

– Jeg storkoser meg her. Jeg elsker folk som gjør noe, som får ting til å skje og «bjuder på». Det er det jeg elsker med Birkeland, at det er så mange som står på. Da tenker jeg på alt fra de som deltar til de som rydder til, eller baker kaker. Det er en helt utrolig innsats som ligger bak dette. Bygda er heldige som har slike.

Fullt hus

Arrangøren regner med at det kom rundt 240 publikummere.

– Vi hadde først gjort klart til 200 besøkende, men måtte fylle på med flere stoler. Jeg vil anta at det var nærmere 240 besøkende, noe som sikkert er det dobbelte av i fjor, forteller en storfornøyd Øystein Aanesland i hornmusikken, og gleder seg over mange flotte tilbakemeldinger.

To av de som var godt fornøyd var tidligere rektor ved folkehøyskolen, Gunnar Birkeland, og hans kone Reidun.

– Hornmusikken holder et høyere nivå enn noen gang. Det er flinke musikere som har et godt samspill med en dyktig dirigent, som har en god hånd over hele kvelden, lyder beskrivelsen fra ekteparet.

NYTTÅRSKONSERT: Birkenes hornmusikk med dirigent Kari Ingelsrud.

FORNØYDE: Reidun og Gunnar Birkeland storkoste seg på konserten. Deres favoritt ble Venke Knutson og Bjørn Olav Hartvigsen duett på «Baby, its cold outside», og de roste hornmusikken, og spesielt deres dirigent Kari Ingelsrud.

DUETT: En favoritt for mange var Bjørn Olav Hartvigsen og Venke Knutson duett.

SVING: Birkeland Kom og Dans viste sprudlende sving ved flere av kveldens innslag.