Stafettgull i junior-VM

GULL: Martin Uldal (t.v.) og to av lagkameratene etter stafettgullet i Sveits. FOTO Atle Uldal / BIL Skiskyttergruppe

Martin Uldal og det norske stafettlaget gikk tirsdag inn til gull under junior-VM.

– Dette er veldig moro, selvfølgelig, og det er både skikkelig gøy for meg og ikke minst stort, sier Martin Uldal til Birkenesavisa.

Det norske stafettlaget for gutter tok tirsdag gull i ungdomsklassen under junior-VM i skiskyting i Lenzerheide. Norge var med i medaljekampen helt fra starten av på tirsdagens stafett over 3 x 7,5 kilometer.

Grunnlaget for den sterke norske prestasjonen i Sveits la Martin Uldal med en god førsteetappe. Han sendte Morten Tørnblad Sameien ut på sin etappe i ledelse, 22,7 sekunder foran Ukraina.

– Ja, jeg synes det gikk veldig bra selv. Jeg begynte å merke det litt på slutten, men jeg klarte å holde til veksling. Før løpet var målet å veksle først, og det klarte jeg, sier Uldal til Birkenesavisa.

Ut på siste etappe gikk Martin Nevland ut likt med Polens ankermann, men da viste Nevland hvem som var sjefen i Lenzerheide. 18-åringen var lynrask i sporet, leverte feilfri skyting på liggende, og gikk ut 38,2 sekunder foran Russland.

Ut fra siste skyting var forspranget nesten doblet, og Ålgård-løperen gikk ut fra standplass 1.07 minutt før Tsjekkia og Russland, som kjempet om de to siste pallplassene. Over mållinjen gikk Nevland i ensom majestet og sikret Norge stafettgull i ungdomsklassen i junior-VM på tiden 1.04.07.

– Forholdene var veldig fine under selve løpet, men rett etter løpet ble det mye snø og vind. Jentene måtte utsette starten en halvtime, sier Uldal.

Det tsjekkiske laget tok sølv, 1.15,7 minutt bak Norge, mens Russland tok bronsen ytterligere 21,8 sekunder bak.

Nevland står med to gullmedaljer så langt i junior-VM. 18-åringen vant søndag gullet på 12,5-kilometeren i ungdomsklassen. Uldal på sin side gikk inn til en 6. plass i samme løp.

– Jeg håper det fysiske holder utover mesterskapet, selv om jeg har vært her en stund nå. Jeg har lyst på en individuell medalje, og det er også sesongens mål, sier Uldal til Birkenesavisa.

GULL: Martin Uldal og lagkameratene på pallen etter stafettgullet i Sveits. FOTO Atle Uldal / BIL Skiskyttergruppe