Fornøyd med farta

SJUSJØEN: Lars Helge Birkeland under trening for menn ved sesongstart i skiskyting. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Helgas sprint og fellesstart på Sjusjøen viste at landslagsløperen fra Mollestad har tatt et nytt steg mot den absolutte verdenstoppen i skiskyting.

Hele norgeseliten og flere garva verdenscupløpere fra blant annet Tyskland og Sveits sto på startstreken da skiskytterne sparket i gang sesongen 2018-19 på Natrudstilen på Sjusjøen sist helg. Der fikk Birkenes idrettslags Lars Helge Birkeland svarene han ønska seg.

– Jeg er veldig godt fornøyd med den helga her. Jeg kjenner at kroppen fungerer som den skal, og er veldig fornøyd med farta i sporet, sier landslagsløper Birkeland til Birkenesavisa.

På lørdagens sprint skjøt han feilfritt og gikk inn til 2. plass, 23 sekunder bak landslagskollega Johannes Thingnes Bø. På søndagens fellesstart åpna han med fullt hus på første skyting, men så ble det to bom på den andre.

– Jeg tenkte at jeg ikke måtte bli for ivrig, for jeg syntes det fløyt så greit. Så ble jeg litt for passiv i stedet. Det er fort gjort så tidlig på sesongen. Men det er egentlig greit at ikke alt er perfekt, for da har jeg noe å jobbe med fram mot worldcupstarten, forklarer 30-åringen.

Har det ekstra giret nå

I fjor og i forfjor ville en ny bom på tredje skyting hekta ham av tetkampen. Men ikke i år. Etter å ha skutt fullt hus på siste stående gikk Birkeland ut fra standplass som 6. mann og tok opp jakten på teten.

Med en imponerende sisterunde klarte han nesten å hente inn sveitseren og tyskeren som kapret de to siste pallplassene etter en suverén Tarjei Bø. Det endte med 5. plass på birkenesløperen, åtte sekunder bak sveitsiske Benjamin Weger på 3. plass.

– Det ser ut som jeg har tatt et steg i sporet, ja. Jeg hadde jo nest raskeste sisterunde på sprinten også, sier Birkeland.

Nå kan han knapt vente med å få brynt seg på resten av verdenseliten.

– Jeg tar med meg masse selvtillit inn i worldcupstarten og gleder meg til å komme i gang for alvor der, sier landslagsløperen til Birkenesavisa.

Han regner med å gå alle øvelsene i slovenske Pokljuka, der verdenscupsirkuset 2018-19 braker løs med mix-stafetter kommende søndag.