Trommis med singel

BAE LOUIE: Oslobandet Bae Louie er klar med ny singel. Fra venstre pianist Marcus Tobias Nilsen, vokalist Mirjam Johanne Omdal, trommeslager Stian Stapnes og bassist Arild Strøm. FOTO: MTG

I 2018 var Stian Stapnes på turne med Jarle Bernhoft, nå slipper bandet hans sin andre singel.

– Dette er en poplåt inspirert av hiphop som er ganske bakpå, sier Stian Stapnes til Birkenesavisa.

Fredag slipper Oslobandet Bae Louie sin andre singel, og Stapnes er hørbart med på utgivelsen med trommespill. Han forteller at hele bandet har vært involvert i arbeidet med den nye låta «She».

– Låta har blitt til etter en ide med et pianotema. Vi har hatt flere øvelser, og så kom det fram en instrumental som Miriam underveis har laget tekst og melodi. Vi har sittet sammen hele bandet og laget låta, sier Stapnes.

Vært klar lenge

Bandet, som har røtter over hele landet, består av vokalist og låtskriver Mirjam Johanne Omdal, bassist Arild Strøm, trommis Stian Stapnes og pianist Marcus Tobias Nilsen. Den nye låta handler om søken etter meningen med livet. Et stort tema vi alle har fundert over ved en eller annen anledning, slår plateselskapet MTG fast i en pressemelding.

– Hvor mye arbeid ligger bak en slik utgivelse?

– Arbeidet strekker seg fra låta blir laget, gjennom innspilling og miksing for å få riktig lyd, til den nå gis ut. Vi får heldigvis mye hjelp fra plateselskapet. Akkurat denne låta har vært klar i to år, og vi har mest venta på noen som liker musikken vår, og vil spille på lag med oss, sier Stapnes.

TROMMIS: Stian Stapnes fra Birkeland er klar med ny singel sammen med bandet Bae Louie. FOTO: MTG

Har lyst på album

Som Birkenesavisa noterte, slapp bandet sin forrige låt sommeren 2018. Kvartetten har allerede fått spille på flere store festivaler og scener over hele landet. Disse inkluderer blant annet Slottsfjell og Klubb Øya, i tillegg til at de varmet opp for selveste Jarle Bernhoft på hans Norgesturné i 2018.

– Den forrige låta har blitt veldig godt mottatt. På turneen med Bernhoft var det veldig mange nye mennesker som hørte musikken vår, og jeg vet flere venter på at vi slipper flere låter, sier Stapnes.

– Ligger en albumutgivelse i planene?

– Vi har masse klart, og har lyst til å gi ut mer. Vi skal i studio i mars, men vi får se når det kommer ei plate. Om det skjer i slutten av 2020 eller i 2021, vet jeg ikke. Vi ønsker først å slippe singler før vi slipper et helt album, sier han.

Ønsker å bli likt

Akkurat som de geografiske røttene, er også sjanger en sammensatt affære for Bae Louie. De trekker frem hiphop, soul og pop som de mest fremtredende sjangeruttrykkene, men man kan også høre strofer fra både jazz og funk.

– Jeg håper folk på Sørlandet og ellers i landet kan like låta vi nå har sluppet. Det er ikke sånn at vi sikter oss inn på en spesiell gruppe, men at musikken kan bli spilt og likt av mange, sier Stapnes, og legger til:

– Vi lager låter som gjerne er inspirert av musikk vi alle hører på, og uten at vi sikter oss inn på noe som nødvendigvis alle liker, så håper vi jo folk liker musikken vår.