Julestemning i hvert nummer

Julestemning

Julestemning

Den som ikke fikk i det minste et lite snev av julestemning av å se Birkebillas «Juledryss» i helgen, må være vaksinert mot denslags

Fra en kappekledd Eirin Haugland kom ruslende over scenen nynnende på temaet fra «Tre nøtter for Askepott», til hele ensemblet fikk publikum til å stemme i og klappe med på «O Jul med din glede» var det nesten så en kunne kjenne duften av nyhogd gran blandet med røkelse og julemat. Mange av numrene har vi sett og hørt «hundre» ganger før. Likevel; vi satt med gåsehud og klumpen i halsen da barna og ungdommene i Birkebilla framførte dem. Det var sjarmerende og flott fra ende til annen.

Bredt utvalg julelåter

Regissør, instruktør, scenograf og primus motor Anne Svendsen lovet på forhånd et bredt utvalg julesmaker, og hun holdt ord. Her var julenissen og musene på låven, her var søte englebarn som foldet sine hender små, her var en rocka erklæring om å tro på julenissen, her var kveding og en energisk jakt etter nissens trylleskjegg. Ungdommene, med Christian Hestø og Anette Lyngbø i spissen, hadde fått ansvaret for scenografien på sine egne numre. De viste at det gror i Annes fotspor. Christians solonummer «White is in the winter night», med forhåndsinnspilt kor, og Anettes versjon av «O Holy Night» var blant de absolutte høydepunktene. Å klare å gjøre en julesang framført så mange ganger av så mange og så dyktige vokalister, til sin, er intet mindre enn en bragd.

Dyktig band

En stor honnør til Anne Svendsen og hennes bemerkelsesverdige evne til å skape orden i kaoset når 70-80 utøvere i alle aldre skal stå på scenen samtidig. En stor honnør til alle foreldrene som har sydd kostymer, bygd scene, lagd program, solgt billetter, sminket fjes, stelt hår, servert pausemat, og vi vet ikke hva. En stor honnør til trommis Stian Stapnes, lillebror og gitarist Martin, bassist Erik Thonhaugen og ikke minst pianist og orkesterleder Nicolay Tangen Svennæs. Bandet var proft og tight hele veien, og skal ha sin velfortjente del av æren for at dette ble så vellykket. Dette var den fjerde «Juledryss»-forestillingen i rekka. Vi gleder oss allerede til den neste.