Flere av veien

REDNING: Lastebilen som kjørte ut av veien, er i ferd med å berges av redningsbil. FOTO: Ole Morten Vegusdal

Vogntog og buss av veien i Vegusdal i morgentimene.

Like etter halv syv i morgen tidlig fikk politiet melding om et vogntog som hadde veltet på fylkesvei 42 i Vegusdal. Det ble ikke meldt om personskade.

En halvtime seinere fortalte politiet at en buss har kjørt ut på omtrent samme sted. Det skal være mellom åtte og ti personer i bussen.

– Bilberger er rekvirert til vogntoget. Busselskapet ordner selv med berging av buss, skriver operasjonssentralen like før klokka åtte tirsdag.

GLATT: Blant annet denne lastebilen endte i grøfta tirsdag morgen. FOTO: Ole Morten Vegusdal

Det er Ole Morten Vegusdal som har fotografert utforkjøringene. Han skriver dette på Facebook:

– Ganske vilt her på morrakvisten. To personbiler, en trailer og Arendalsbussen ut av veien. Merkelig at veivesenet er så trege med å kalle ut strøbilene. Dette var varslet i går.

Dette melder Birkenes kommune om saken:

– Det er veldig glatt i dag! Alt tilgjengelig mannskap er ute for å strø. Som dere vet kan de ikke være alle steder på ei gang, derfor kan noen oppleve å måtte vente. Har du spørsmål og riks- og fylkesveiene må du ringe 175 som er veisentralen.

Ved Vegtrafikksentralen har de fått mange henvendelser tirsdag morgen.

– Det er glatt over hele linja. Det har blitt sendt ut meldinger på forhånd, på grunn av regnet som fryser på bakken. Alt av mannskap er ute for å gjøre tiltak, men det er utfordrende. De strør, men så regner det vekk igjen, sier trafikkoperatør Anniken Island til Fædrelandsvennen.

GLATT: Bussen til Arendal måtte gi tapt for glatta, og havna i grøfta. FOTO: Ole Morten Vegusdal