Formdupp på Sjusjøen

FRAMGANG: Lars Aasheim Svalands 10. plass på lørdagens sprintøvelse var beste birkenesresultat under helgas norgescuprunde i skiskyting på Gautefall. ARKIVFOTO: Atle Uldal

Birkenesløperne som stilte på startstreken på Sjusjøen i helga nådde ikke helt opp til sine egne målsetninger.

Lars Aasheim Svaland satsa på en plass blant de ti beste norske for å være med i kampen om plassene på IBU Cup-laget. Med 59. plass på sprinten og 46. plass i pulje B på fellesstarten var han et stykke unna.

– Det var rett og slett en formdupp. Samtidig var det brutalt hardt å gå skirenn igjen. Jeg gikk det jeg kunne første dagen, men da ble jeg stokk stiv. Søndag holdt jeg til mål, men det gikk ikke fort nok, og så bomma jeg noe heljeli’, da, sier Svaland.

Han tror imidlertid det skal løsne når det står om norgescuppoeng på Geilo om to uker.

– Jeg har trent bra, ikke vært sjuk og har gjennomført alt jeg skulle, så grunnlaget skal være bra, presiserer 24-åringen.

Fornøyd totalt sett

Espen Uldals målsetting om å levere en så sterk sprint at han fikk gå fellesstarten i A-pulja sammen med de beste, skulle også vise seg i tøffeste laget. 22-åringen gikk inn til en 66. plass på sprinten og måtte finne seg i å starte i B-pulja på fellesstarten. Der ble det en sterk 9. plass i konkurranse med flere verdenscupløpere, så 22-åringen er totalt sett fornøyd med åpningshelga.

– Jeg traff på 26 av 30 skudd i helga, og det er ikke så verst, presiserer Uldal.

Han irriterer seg over ett bomskudd på hver av de to stående seriene på fellesstarten, men tror på formstigning utover i sesongen.

– Jeg får det til på hardøktene, men må bare ikke la startnummeret stresse meg. Jeg har fått en god start, så kommer formen etter hvert som jeg får gått flere renn, sier Uldal.

FORNØYD: Espen Uldal klarte ikke målsettinga om en plass i A-pulja på fellesstarten, men er likevel fornøyd med sesongstarten. FOTO: Atle Uldal

Åpna for hardt

Nestsisteårsjunioren Thor Arild Aas stilte opp på Sjusjøen mest for å få ei hardøkt, men også for å se hvor nivået på de beste ligger. Han opplevde at nivået fortsatt er i høyeste laget.

– De gikk veldig fort fra start, og da blir det lett til at en går litt for fort sjøl for henge med. Første runde var grei og skytinga var grei, men jeg åpna altfor hardt og ble så stiv allerede på førsterunden at jeg ikke klarte å hente meg inn, forklarer vegdølen, som gikk inn til en 92. plass på sprinten.

Han sto over fellesstarten. Junioren har tenkt å gå seniorenes norgescupåpning på Geilo, for deretter å konsentrere seg om juniorenes norgescupstart på Lygna to uker seinere.