Fortjener pris

ANERKJENNELSE: Friluftslivets Ildsjelpris kan gå til Wenche Flaa Eieland. Harald Vestøl oppfordrer alle sambygdinger til å stemme på henne før fristen går ut torsdag. – Det hadde vært utrolig moro og fortjent om hun kunne fått denne anerkjennelsen, sier Vestøl. Her ser vi ham ved Gapahuken ved Elveplassen. Et sted han bruker mye, og samtidig et av de mange stedene Flaa Eieland har gått i bresjen for å sette istand.

Avstemningen til Friluftslivets Ildsjelpris går mot slutten. Godt engasjement de siste dagene kan gi prisen til kommunens kultursjef Wenche Flaa Eieland

– Jeg brenner for dette, og synes det hadde vært utrolig gøy, og ikke minst veldig fortjent, om Eieland kunne få denne prisen, sier Harald Vestøl.

Den tidligere ordføreren oppfordrer sambygdingene sine til å stemme på henne.

– Send en SMS med Ildsjel 1 til 26444 for en stemme på henne. Vi har mye å være takknemlig for, alle vi som nyter godt av de gode friluftstilbudene i kommunen. En stemme til henne hadde vært en fin bekreftelse og anerkjennelse, men da må det skje nå. Fristen går ut torsdag 29. august, sier han.

Birkenes kommune er en kulturkommune, og vi har mange kulturambassadører, påpeker han.

– Gjennom årene har mange av disse ildsjelene fått sine velfortjente kulturpriser og andre utmerkelser. Til disse prisene er hun uaktuell grunnet jobben hennes, men nå er det endelig en påskjønnelse hun er aktuell for, sier Vestøl.

Wenche Flaa Eieland fortjener all mulig heder og ære, for en arbeidsinnsats langt utover det man kan forvente i noen stillingsinstrukser, påpeker han.

– Denne ildsjelkonkurransen har hun mulighet til å vinne med god hjelp fra oss sambygdinger, og det ville glede meg stort om hun fikk denne utmerkelsen, sier Vestøl.

Viktig for kommunen

Han har selv fulgt Flaa Eielands arbeid som kultursjef fra da han var ordfører. På nært hold har han sett innsatsen og de organisatoriske evnene utfolde seg.

– Hun fikk veldig mye ut av lite. Hun har et bredt kontaktnett, og er fantastisk til å finne støtte og midler til prosjektene. Det har kommunen profitert mye på, og mange av kultur- og friluftsprosjektene hadde ikke latt seg gjennomføre uten henne, sier han.

Friluftslivets Ildsjelpris ble etablert i 2013, for å gi heder til de lokale hverdagsheltene som gjør en uegennyttig og viktig innsats for friluftslivet. De øvrige kandidatene er Håkan Billing fra Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus og Kjellrunn Skjerve fra Innherred Turlag.

Aktiv deltaker

– Hun har hele tiden vært opptatt av å aktivisere barn fysisk, og lære dem bli glad i naturen. Birkenes er en dugnadsbygd, og det er mange som gjør en stor dugnadsinnsats her, men det er hun som iverksetter, administrerer og går i front. Hun er ikke bare en teoretiker og administrator, men deltar aktivt i enhver sammenheng, sier Vestøl.

Vinneren kåres under Friluftslivets uke, og deles ut under festivalen «Friluftsliv for alle» på Stenberg på Toten 1. september. Vinneren mottar 50.000 kroner, mens de to øvrige finalistene mottar 10.000 kroner til et eget valgt arbeid i friluftslivet. Dersom Flaa Eieland vinner, vil hun bruke pengene på taulek på Flakkeheia.

– Barn og unge blir stimulert kulturelt. Når de etablerer seg kommer de gjerne tilbake til kommunen, slik at barna deres også kan få ta del i de samme muligheten de selv hadde, sier Vestøl.