Søkkvåt åpningsfest

Ordfører Anders Christiansen klipper snora holdt av banksjef Harald Flaa (t.v.) og grunneier Inge Johnsen.

Herefossingene lar seg ikke stoppe av en regnskur når det inviteres til åpningsfest. Lørdag ble Kjerkestranda badeanlegg åpna med snorklipping, bading og underholdning i øs pøs regnvær.

– Værforholdene tatt i betraktning er det jo helt utrolig, sier Kristen Rosåsen i Herefoss Utvikling om alle som har valgt å dukke opp ved Kjerkestranda badeanlegg lørdag ettermiddag.

Det er fullt under teltene og god stemning blant alle som ønsker å få med seg åpningen av den nye badeplassen. Da er også Herefoss Utvikling, som står bak det nye badeanlegget, fornøyde.

– Ja, vi er veldig godt fornøyde med åpningen, det var bare litt tustelig med været, fortsetter Rosåsen der han står ute i regnet.

Bredt utvalg

Både unge og gamle velger å tilbringe ettermiddagen og kvelden ved Kjerkestranda. Her kan de nyte musikk fra bandet Bootlegs, som har et bredt utvalg av barnevennlige sanger, og kjøpe seg god mat i kiosken.

Det er også selvfølgelig lov å ta seg en dukkert på den nye badeplassen, og selv om været ikke er optimalt, er det mulig å se en liten gjeng unge gutter og jenter som koser seg i det nye anlegget. De har allerede prøvekjørt anlegget, de siste dagene og lover at det skal bli mye brukt.

– Vi bader omtrent hver dag, sier Leander Jordal (11).

Mange bidragsytere

Med en egenkapital på 130.000 kroner, har Herefoss Utvikling vært avhengige av pengestøtte for å få alt til å gå opp. Både Birkenes Sparebank, Norsk Tipping, LOS-fondet, fylkeskommunen og Birkenes kommune har gitt støtte til anlegget, men selve byggingen er gjort for det meste på dugnad.

– Kveld etter kveld og dag etter dag har folk stilt opp, forteller Rosåsen og skryter stort av alle som har bidratt.

Tom Johnsen, lederen i Herefoss Utvikling, blir nevnt spesielt.

– Hadde det ikke vært for Tom, så hadde vi ikke fått det til, hevder Rosåsen.

Flere planer

Tom Johnsen vet ikke riktig hva han skal si om all rosen, men legger ikke skjul på at han er stolt av den allerede svært populære badeplassen.

– I går, da sola var der, var det stappfullt med unger der nede som bada og koste seg hele dagen, forteller han, og røper at ungene har mer å glede seg til.

Utviklingsselskapet har nemlig konkrete planer for videreutvikling av anlegget, men det må vente til neste sommer.

– Nå har det blitt så mye nytt for ungene at vi vil vente til neste år med å legge til ting, så har de liksom noe å glede seg til, sier Johnsen.

Han opplyser at de blant annet har planer om en trampoline på vannet og et klatretårn med sklie.

Håper å trekke folk

Rosåsen presiserer at det nye badeanlegget er helt gratis og åpent for alle, også de som kommer utenbygds fra.

– Vi håper jo at det kan være litt spennende for folk utenifra å komme til Herefoss, og så er det kanskje noen som synes at Herefoss har så mye å by på at de har lyst til å slå seg ned her oppe, sier Rosåsen med et smil.

Dette må Johnsen si seg helt enig i.

– Det er det vi håper skal skje; at det kommer folk utenfra, enten på dagsturer eller om de velger å bli litt lengre, sier han.

Johnsen håper at de nye aktivitetene som vil komme vil gjøre det enda mer attraktivt for andre også å stikke innom bygda ved fjorden.

Herefossingene lar seg ikke stoppe av ei regnskur eller fem når det trommes sammen til åpningsfest. Publikumsteltet var temmelig stufullt under åpningsseremonien.

De har allerede testa badebrygga med stupetårn. Under åpningsfesten måtte Kristian og Fredrik Holm, Johannes og Eirik Topland og Leander Jordal ut og vise sine stupekunster.

Badekameratene varta opp med både forlengs salto og backflipp, her ved Leander Jordal.

Kjerkestranda badeanlegg inneholder foreløpig sandstrand, badebrygge og sandvolleyballbane. Neste år kommer vanntrampoline og vannsklie.

Leder i Herefoss Utvikling, Tom Johnsen (t.v.), måtte tåle mye skryt for innsatsen han har lagt ned for å realisere badeanlegget. Her får han en velfortjent blomst av banksjef Harald Flaa.

Kristen Rosåsen (t.v.) tar på vegne av Herefoss Utvikling imot sjekken fra banksjef Harald Flaa i Birkenes Sparebank og takker for støtten til badeanlegget.

Bandet Bootlegs, med herefossjenta Linda Vehusheia Larsen i spissen, spilte sanger for de yngste. Senere på kvelden var det varsla «voksenmusikk».

Grillboden hadde stor pågang av sultne herefossinger.