Det blir Fjordbrøl i Kjørkekilen på Herefoss første helga i juli

SYNLIGGJØRING I FRITUN. Arrangørene av Fjordbrøl har den siste tida markedsført seg overfor trafikanter nede i enden av Strøget på Birkeland.

SYNLIGGJØRING I FRITUN. Arrangørene av Fjordbrøl har den siste tida markedsført seg overfor trafikanter nede i enden av Strøget på Birkeland.

Entusiastene bak den lokale musikkfestivalen på Herefoss klarte å få solgt nok billetter innen mai svant hen.

Trioen hadde satt ei nedre grense på billettsalget til 200 innen uka var omme. Da Birkenesavisa snakka med Thomas Stensvand søndag kveld, kunne han bekrefte at det hadde de klart.

Den siste tida har Fjordbrøl hatt en stor og godt synlig reklame på en plassert tilhenger ved Fritun på Birkeland.

– Vi fikk et bra byks i billettsalget etter oppslaget i lokalavisa sist uke. Nå går vi videre med planene våre, forteller Stensvand.

Dermed er det klart av kvindølen Steven Kvinlaug og det lokale bandet Bootlegs entrer scenen ved Kjørkekilen fredag 3. juli.

Fjordbrøl ble arrangert første gang i 2016, og alternerer nå annethvert år med GBfestivalen på Birkeland. I år er Fjordbrøl for første gang planlagt å gå over to dager.

Thomas Stensvand er tydelig fornøyd med at de nå er sikra noen hundre til konsertene på Herefoss, men tilføyer – Palmesus i Kristiansand selger alle sine billetter på noen minutter, men vi er ikke der.

Arrangørtrioen har fått med seg at Dyreparken planlegger kveldsarrangementer i sommer med opptil 1.000 mennesker, atskilt i soner.

– Vi vil nå sjekke om vi får slippe inn 150 betalende på hver konsert. Og at artister og nødvendig stab ikke må bli regna inn i det tallet, sier Stensvand.

Trioen bak den lille festivalen på Herefoss følger spent med på de videre smittevernsrestriksjonene fra myndighetene. De håper på ei oppmykning, og i hvert fall ikke det motsatte. Mandag 15. juni har Per Arne Botn avtalt et møte med kommunelegen.

Thomas Stensvand forteller til Birkenesavisa at de vil annonsere en tredje artist om ikke så lenge – det han kaller en «headliner».

I tillegg til Herefoss og Birkeland, samler Fjordbrøl unge og voksne både fra Froland og Grimstad.