Kjentfolk på Kilden

MUSIKK: Snorre Skagseth (piano), Martin Stapnes (bass), Tuva Senum (vokal og låtskriver) og Åse-Maria Bygland Larsen (cello) laget god stemning i Kildens foaje med originale sanger under temaet «Det store i det lille»

Borkiser på bytur fredag formiddag kunne oppleve to sambygdinger i musikalsk utfoldelse på Kilden.

– Det er veldig gøy å få være med på «Sommer i Kilden», sier Tuva Senum, mot slutten av den 40 minutter lange konserten hun spilte i foajeen på Kristiansands teater- og konserthus.

Midt på dagen mandag til lørdag helt frem til 3. august er det mulig å ta turen innom foajeen på Kilden og få med seg en gratis konsert eller forestilling.

Blant artistene som har fått plass i sommerprogrammet i år er birkelendingen Tuva Senum.

Kom langveisfra

Fredag spilte hun for et halvt hundre publikummere. De hadde kommet fra fjern og nær for å få med seg artistens egne originale sanger som befinner seg i visepoplandskapet.

Med seg på scenen hadde hun Martin Stapnes fra Birkeland på bass, Snorre Skagseth fra Stavanger på flygel og Åse-Maria Bygland Larsen fra Arendal på cello.

Musikkskole

Senum oppholder seg til daglig i Oslo, hvor hun går på NLA høyskolen Staffeldts gate på linjen utøvende rytmisk musikk. Før dette har hun gått på Musikkfolkehøgskolen Viken på Gjøvik, musikklinja på Dahlske videregående i Grimstad og kulturskolen Blink på Birkeland.

Singelen «Stein i skoen», som hun slapp i februar i fjor, sto som vanlig på programmet. Sangen ligger ute på diverse stømmetjenester, hvor den er avspilt mer enn 4.500 ganger. Den unge artisten jobber stadig med å produsere nye låter.

PS: Birkenesavisa gjør oppmerksom på at artikkelforfatteren er i nær familie med Tuva Senum. Red. anm.