Snelleklang og Bjøro Håland i Kilden

SNELLEKLANG. (Foto: Iselin Rosseland)

Det reklameres som en fargerik og kortreist julekonsert i Kilden når Birkelands egen sanggruppe, Snelleklang sammen med mannskoret Gaasehud bidrar til julestemning i Kilden 9. desember.

I tillegg til de to sanggruppene bidrar også Høvåg Storband, Randesund skolemusikk og Oscar Jansen på flygel. Gjestesolistene er ingen ringere enn Bjøro Håland og Inger Lise Stulien.

Mannskoret Gaasehud har vært på flere juleturneer tidligere år. Nå inviterer de igjen til en helaften i Kilden med julekonserten Natten er lang. I omtalen på Kildens nettside omtaler de konserten slik:

«… utsøkt julemusikk i ny drakt fra et erfarent og kraftfullt mannskor, et sprudlende storband med Einar Wallen Mjåland i spissen og en kvinnelig vokalgruppe fra Birkeland med sangglede og trøkk. Natten er lang skaper julefred i benkeradene, gir publikum et smil om munnen, litt fot og rytme, i tillegg til alt man alltid ønsker seg av en julekonsert. Ivar Kirkhus er konsertens musikalske leder, og når alle i den vakre konsertsalen reiser seg, omfavner Oscar Jansen konsertsalen med flygelet og vi synger Deilig er jorden – da kan jula bare komme!»

Den store konsertsalen nærmer seg utsolgt, og det kan være snakk om å sette opp en ekstrakonsert.