Barnekoret til Kilden

Buss og is når barnekoret fikk møte kjente figurer på Kilden.

Lørdag 7. april var en spennende dag for Birkeland Barnekor. Lederteamet bestemte tidlig i vinter at Barnekoret skulle gjøre noe utenom det vanlige i vårsemesteret. Hva med en tur til Kilden, tenkte vi?

En spesiell forestilling for barn blinket seg ut, nemlig konserten med Kristiansand symfoniorkester i samarbeid med Dyreparken. Dette måtte vel bli perfekt for barna i barnekoret?

Da endelig dagen for bytur var kommet, møtte mer enn 30 forventningsfulle barn og seks ledere opp ved bedehuset. En buss fra bygdas busselskap sto klar for å ta oss inn til Kilden. En busstur i lag med venner er av og til nok til å skape god stemning og forventning, og det varte heller ikke lenge før barna begynte å synge En bussjåfør og andre sanger.

Endelig var vi inne ved Kilden, og det ble god tid til å ta noen bilder utenfor den store bygningen. Barna begynte snart å løpe litt langs brygga uten at det ble dramatikk av noe slag. Etter kort tid fant vi våre seter inne i konsertsalen.

Et fullt symfoniorkester i storform satte an tonen sammen med representanter for Dyreparken.  Scenen ble entret av flere kjente figurer fra Dyreparken som både sang sammen med orkesteret og laget drama. Sjørøvere dukket opp, og det hele toppet seg med Sabeltann-slagere.

Selveste kaptein Sabeltann tok til slutt kommandoen over orkesteret og satte orkesterdirigenten til side.  En time med levende musikk fra et levende orkester og dyktige sangere og skuespillere gjør inntrykk på barn og voksne. Det var nærmest en magisk stemning i salen. 900 mennesker i alle aldre fikk, etter jubelen og applausen å dømme, en spennende og flott opplevelse.

Snart var vi på plass i bussen igjen, og noen av barna var nok mer opptatt av iskremen som var blitt nevnt av oss ledere, enn av å evaluere showet. Turen ble avsluttet med ispinne i Birkeland sentrum. Dette ble på alle måter en veldig bra dag for Barnekoret. Både det sosiale utbyttet og musikkopplevelsene satte forhåpentligvis spor.

En slik satsing med et stort barnekor koster selvfølgelig litt penger, men ved hjelp av midler fra gaveutdelingen til en av bygdas finansielle institusjoner lot prosjektet seg gjennomføre.

 

Reidar Sløgedal