Trossa regn og tråkka i vei

ALDRI I TVIL: Kari Irene Czysz var aldri i tvil om hun skulle delta på sykkelturen til Lillesand i år. Her legger hun ut fra Myrane med et stort smil og sønnen Roger (t.v.) på slep.

Litt regn stopper ikke Kari Irene Czysz fra å sykle fra Birkeland til Lillesand i kukostyme. Hun har tross alt reist et godt stykke for dette.

– Ingen tvil! Jeg kom fra Spania for å være med på denne turen, sier Kari Irene Czysz og slår opp sitt bredeste smil.

Bergenseren var med på «Sykkeltur tæ Lillesand» i fjor, og det falt i smak. I år har hun tatt med seg både sønner, svigerdatter og naboer fra Breivik Camping i Homborsund. Fargerikt antrukket og med ubegrensa mengder godt humør hiver de seg på syklene og tråkker i vei mot Lillesand når startskuddet for årets sykkeltur går lørdag ettermiddag.

Det varsla regnet og tordenværet blåser de bare av.

– Vi e’ jo fra Bærrrgen, sier Czysz.

Tredje året

Det er tredje året det trommes sammen til «Sykkeltur tæ Lillesand» fra Myrane trafikkareal på Birkeland. De to første åra hadde Anne Kirsten Håkedal en sentral rolle i arrangementet. Det har hun for så vidt ennå, men hun ønsker at den årlige sykkelturen første lørdag i juli, skal stå mer og mer på egne ben.

«Har alltid vært meininga at det skulle etterhvert bare gå av seg sjøl. Så æ tenker mi gjør det sånn; mi bare treffes på Myrane første lørdag i juli klokka ett», var den sykkelglade damens Facebook-budskap til årets potensielle deltakere.

Først ute

Blant de som tok oppfordringen var brødrene Arnesen fra Birkeland. Christian (28) og lillebror Tommy (23) var de første til å møte opp på startstedet i år, et drøyt kvarter før oppmøtetidspunktet.

– Vi var med i fjor, og det var veldig vellykka. Vi fikk smaken da, forteller storebror Christian, og fortsetter:

– Det er jo deilig med en sykkeltur, og så er det veldig sosialt. Nå skal vi ned til Lillesand, få oss litt mat og kose oss.

Heller ikke han lar seg skremme av dystre værprognoser.

– Neineinei, det er jo bare vann, gliser han.

30 syklister

Det er gått en halvtime siden Arnesen-brødrene tok oppstilling på Myrane. På oppmøtetidspunktet var det rimelig tynt med folk, men nå begynner det å renne på med syklister i alle aldre, fasonger og kostymer.

Når klokka nærmer seg halv to teller flokken rundt 30 syklister. Det er langt unna fjorårets deltakertall som løselig anslås til 150. Men da var det strålende sol og ikke en regndråpe i vente. Været kan man som kjent ikke gjøre noe med, og humøret på de som har møtt opp i år er minst like godt som i fjor.

Med musikkanlegg i minst to sykkeltilhengere, bærer det avsted i retning Lillesand og samling i bakgården på utestedet Lokkemat.

FØRST UTE: Brødrene Christian (t.v.) og Tommy Arnesen var de første sommøtte opp til årets «Sykkeltur tæ Lillesand». Litt etter kom kompisen Nikolai Aas med is.

FARGERIK GJENG: Gjengen fra Breivik Camping gjorde seg unektelig bemerka i sine fargerike kostymer. Fra venstre: Richard Czysz, Arnt Gunnar Thorkildsen, May Solfrid Thorkildsen, Rita Bylund Andersen, Roger Czysz, Renate Bylund Andersen, Åge Forland, Kari Irene Czysz, Rune Høitbjerg og den lokale engelen Sylvi Moldal.

TROSSA VÆRGUDENE: Meteorologenes varsel om regn- og tordenbyger skremte ikke de om lag 30 syklistene som tok turen fra Birkeland til Lillesand lørdag ettermiddag.

BAKTROPPEN: Kjell Skråvik påtok seg oppgaven som baktropp ut fra Myrane trafikkareal. Han hadde skumle planer om å ta igjen de andre med «juksesykkelen» sin, som han kalte den. Trehjulssykkelen har nemlig elmotor.

GODT SKODD: Roger Czysz hadde tatt på seg sine fiskeslippers for anledningen.