Surt hjemmetap

GODE JUNIORER: BIL-trener Nils Olav Bjelland (t.v.) og Edvard Wisløff Ohrvik.

Birkenes tok et stort skritt i riktig retning mot Øyestad, men måtte like fullt gå av banen med null poeng, for sjette kamp på rad.

– Om det ikke er det sureste tapet i år, så er det definitivt det nærmeste vi har kommet poeng, sier Nils Olav Bjelland når sluttsignalet er gått.

BIL-treneren mener laget hans hadde fortjent minst ett poeng, og synes unggutta i hvitt får dårlig betalt for jobben de legger ned.

– Innsatsen og duellspillet er i alle fall tilstede. De løper jo ræva av seg. Det er jevnt, men det blir litt kaotisk de siste tjue minuttene der, sier Bjelland.

Åpna godt

Han håper laget kan ta sine første poeng når Risør står på andre banehalvdel i neste serierunde. Kampen er beramma til torsdag kveld, men må muligens flyttes, da Birkenes mangler litt for mange spillere denne kvelden.

Hvittrøyene har ennå til gode å ta poeng i årets 5. divisjon. Mot Øyestad i Birkenesparken mandag kveld var de nærmere enn noen gang tidligere denne sesongen. Det unge BIL-laget hadde tydeligvis bestemt seg for å vise seg fra en annen side enn mot Rygene i forrige serierunde, hvor det ble stortap etter en særdeles slett forestilling. Mot Øyestad åpna de godt med gode kombinasjoner og upåklagelig jobbing over hele banen når motstanderen hadde ballen.

Snytt for straffe?

Etter 20 minutters spill blir Knut Arild Espegren felt av Øyestad-keeperen etter å ha fått tåa på ballen først. BIL-spillerne roper på straffe, men dommeren vinker bare spillet videre. Så skjer det som ofte skjer i fotball; når ett lag blir snytt for mål, kommer det ofte ett imot.

Få minutter etter straffesituasjonen kommer Øyestad alene med keepervikar Thomas Salvesen og kan enkelt trille inn ledermålet ved borteste stolpe. Fram til dette har hjemmelaget jobba forbilledlig defensivt, men så glipper det i midtbaneleddet. Resten av omgangen er jevnspilt uten de store målsjansene.

Kjempesjanse

Etter pause virker det som Øyestad-spillerne er fornøyde med det de har utretta. De lar birkenesingene dominere banespillet og klarer bare sporadisk å skape farlige situasjoner foran BIL-målet, som når en heading etter corner spretter oppå tverrliggeren og ut et snaut kvarter før slutt.

Omgangens desidert peneste angrep og største sjanse er det Birkenes som skaper, når Jesper Bergstøl finner Florentin Selmani med en utsøkt crossball. Selmani forserer noen meter og slår et perfekt skrudd innlegg rett på pannebrasken til Johannes Christiansen. BIL-junioren kommer imidlertid ikke over ballen og headinga fra seks-syv meter går like over. Dermed ender det 0-1.