Trenger en seier

Sanka børspoeng: Eline Jahnsen Nordanger, her i aksjon mot Rygene for to serierunder siden, var Birkenes’ beste mot Vindbjart. For dét blir hun belønna med tre poeng på Birkenesavisas spillerbørs.

Birkenes ILs 3. divisjonsdamer gikk på sitt femte serietap for sesongen da de gjesta Vindbjart onsdag kveld. Nå trenger laget sårt en seier.

– Vi gjør det. Vi trenger virkelig en seier for å få snudd det. Motgang er noe av det vanskeligste, og det er bare en seier som hjelper, sier BIL-trener Trond Endresen etter 4-2-tapet.

Det var gjestene som kom best i gang på Moseidmoen-kunstgresset. Allerede etter syv minutters spill får Christina Stray Imenes et oppspill fra Linn Bergstrøm Kristengård, drar av to forsvarere og sender Birkenes i ledelsen med et velplassert skudd. Seks minutter seinere er det balanse i regnskapet når BILs debuterende keepervikar er uheldig på et innlegg. Ballen detter rett ned i beina på en Vindbjart-angriper som enkelt kan sette inn utligningsmålet. Bare tre minutter etter tar hjemmelaget føringen på et fint angrep som avsluttes med et skudd i vinkelen fra 16 meter.

Målene kommer tett

Nå kommer målene tett som hagl. 18 minutter ut i omgangen dundrer Johanne Sørlien til med venstreslegga på et frispark få meter inne på vertenes banehalvdel. Ballen suser i nettet, og det står 2-2. BIL-gleden varer i temmelig nøyaktig fire minutter. Da er hvittrøyenes solide midtbaneanker Siri Anette Sørlien uheldig og styrer returen etter en corner i eget nett. Før halvtimen er gått ligger ball nummer fire i BIL-nota når et innlegg fra høyre ekspederes forbi en utrusende BIL-keeper.

Fortvilelsen og motløsheten brer seg i Birkenes-laget, men ikke verre enn at de klarer å løfte seg igjen og produsere flere gode angrep som fort kunne gitt uttelling, hadde de hatt litt mer flaks og større skonummer. Mot slutten av omgangen leverer også keepervikar Karine Nyhaven et par gode redninger som sørger for at Vindbjart ikke øker ledelsen.

Nok av sjanser

Andre omgang åpner rolig, og det skjer ikke noe nevneverdig foran noen av målene før det er gått ti minutter. Da klarerer Vindbjart-forsvaret et innlegg rett i Siri Anette Sørlien, men ballen triller like utenfor. Det neste kvarteret er det Birkenes som dominerer banespillet, dog uten å produsere de store målsjansene. 20 minutter før slutt er hvittrøyene nær redusering når et skudd fra Johanne Sørlien etter en god Hanne Helleland-corner reddes på streken. Snaue ti minutter før full tid reddes det på streken igjen etter en ny skummel corner fra Helleland. De siste ti minuttene av kampen produserer Birkenes tre-fire målsjanser uten å få uttelling, mens Vindbjart har sjansen til å øke ledelsen i siste spilleminutt. Keeper Elise Aanesland er imidlertid lynraskt nede og redder.

Prega av motgangen

– Etter en meget tung vårsesong, med flere tap og mange skader, spiller dessverre et mål imot inn på oss mentalt. Plutselig blir vi engstelige når vi har ballen, og pasningene treffer ikke fordi vi blir stressa. Dette utnytter Vindbjart, oppsummerer BIL-treneren på lagets Facebookside.

– I fjor spilte vi med samme elleveren gjennom nesten hele høstsesongen. I år har det vært mye skader, og vi har vel ikke stilt med samme forsvarsfireren i to kamper på rad, presiserer han overfor Birkenesavisa.

Ser framover

Endresen nekter imidlertid å la seg knekke av motgangen.

– Står vi sammen som et lag, kommer vi til å greie det, samtidig som det vil gjøre oss sterkere som lag i fremtiden. Det er en lærdom og en prøvelse for oss, dette, etter et fjorår der pila bare pekte oppover. Men husk at det er etter regn at fuglene synger, sier han.

Neste sjanse til å snu motgangen er mot Kvinesdal hjemme i Birkenesparken kommende onsdag. Avspark 19.30.

Kampfakta

Vindbjart – Birkenes 1 4-2 (4-2)

Bane: Moseidmoen Umbrokunstgress

Mål: 0-1 (7) Christina Stray Imenes, 1-1 (13), 2-1 (16), 2-2 (18) Johanne Sørlien, 3-2 (22), 4-2 (28)
BILs lag (1-4-2-3-1): K. Nyhaven – M. Mosfjell, M.K. Holthe Rismyhr, J. Birkeland Sørlien, H. Mollestad – S.A. Sørlien, H. Helleland – T. Strigen Reiersølmoen, L. Bergstrøm Kristengård, E. Jahnsen Nordanger – C. Stray Imenes. Benytta innbyttere: E. Aanesland, T. Birkeland, P. Haus, T. Frigstad, T. Hjorth Hye.