Klare til å bygge

TILFREDS: Enhetsleder Signe Ann Jørgensen er fornøyd med å kunne starte byggingen av avlastningsboliger på Stoppedalsmyra. Til venstre rådmann Anne Stapnes, og til høyre for Jørgensen står økonomisjef Tom Olstad og kommunalsjef Bente Somdal.

Politikerne gir avlastningsboligene grønt lys. Byggingen kan starte allerede i morgen.

– Nå går vi i gang rimelig kjapt. Entreprenøren sitter på bakerste benk og følger saken, så jeg regner kanskje med at de kan gå i gang i morgen. Men vi må selvsagt avklare dette med innsparing, sier enhetsleder Signe Ann Jørgensen til Birkenesavisa.

Torsdag kveld, i et ekstraordinært kommunestyremøte, vedtok politikerne å utvide budsjettramma for avlastningsboligene på Stoppedalsmyra. Dermed kan prosjektet realiseres, men som Jørgensen påpeker må det kuttes. Politikerne, med Arbeiderpartiet i spissen, krever av prosjektet kuttes med fem prosent. Det sies ikke noe om hvor det skal kuttes.

– Hvordan ser du på det kravet?

– Nei, det er vanskelig, og vil kanskje gå utover kvaliteten. Jeg var bekymret i forkant av møtet, og sånn sett er det et positivt vedtak som er fatter her i kveld, i og med at vi får bygge, sier Jørgensen.

Husbanken betaler 11 millioner

Hele gruppa til Høyre, og partiløse Petter Ross, stemte mot å heve budsjettramma. Ross fikk derimot gjennomslag for at administrasjonen i mai skal legge fram en plan for finansiering av prosjektet for politikerne.

Det skal bygges seks avlastningsboliger og fellesareal på Stoppedalsmyra. Politikernes vedtak torsdag gir prosjektet en økonomisk ramme på 27,2 millioner kroner. Husbanken gir 11 millioner kroner til prosjektet, kommunens momskompensasjon blir 5,4 millioner kroner, og de resterende 10,8 millionene skal lånefinansieres, ifølge sakspapirene.

Det er Asplan Viak som har tegnet bygget, og Birkeland bygg og anlegg som er valgt som totalentreprenør etter en anbudskonkurranse. Av de fire laveste tilbudene skilte det 674.000 kroner mellom laveste og høyeste.