Ny storseier for BIL-kvinnene

BANENS BESTE: BILs sentrale midtbanespiller Hanne Helleland (her i aksjon mot Rygene i fjor) scora et praktmål og var banens beste i oppgjøret mot Søgne lørdag ettermiddag.

Birkenes ILs 3. divisjonskvinner klarte å holde hodet noenlunde kaldt og kunne reise hjem med seksmålsseier over Søgne etter en kamp prega av røft spill.

– Vi spiller en ganske ok første omgang, selv om det er litt mye rot. Det er mange stygge taklinger, men vi klarer å ikke la oss påvirke for mye av det, forteller BIL-trener Trond Endresen umiddelbart etter bataljen på Toyota-banen i Søgne lørdag ettermiddag.

Søgne kom til kampen med null poeng og 0-16 i målforskjell etter tøffe møter med Kvinesdal og Lyngdal i de to første serierundene. BIL-kvinnene tapte med fire mål mot seriefavorittene Randesund/Amazon 2 i første kamp for så å nedsable Mandalskameratene 10-2 i neste. Hvittrøyene visste likevel bedre enn å undervurdere Søgne, etter å ha møtt dem i treningskamp før seriestart.

Nytt kanonskudd

Åtte minutter er spilt på Toyota-banen når Hanne Helleland kopierer perlescoringen fra MK-kampen. Etter å ha mottatt ballen fra Elice Kræmer, avanserer hun noen meter før hun dunker til fra 20 meter. Ballen suser i nettet til 0-1.

Det neste kvarteret har hjemmelaget og gjestene hver sin store målsjanse, men det blir ingen ny nettkjenning før Hanne Helleland setter opp Christina Stray Imenes alene med keeper i det 26. spilleminutt. BIL-kapteinen sender uselvisk ballen videre til en umarkert Elice Kræmer som kan trille inn 0-2 i åpent mål.

Halvtimen er spilt når BIL-kapteinen krangler til seg ballen, parkerer Søgne-forsvaret og setter inn 0-3 alene med keeper.

Mål på andre forsøk

De neste minuttene har Søgne et stangskudd og Stray Imenes et skudd rett på keeper etter nok en gang å ha rundlurt oppasseren sin. Syv minutter før pause header Trine Birkeland like over på en god corner fra Hanne Helleland. Minuttet før hvilen kommer reprisen, men denne gang lykkes BIL-stopperen i å styre ballen kontrollert ned i hjørnet til 0-4.

Fire minutter på overtid kjemper Christina Stray Imenes seg inn i feltet og skyter i stolpen fra spiss vinkel. Returen fanges opp av høyreback Marte Mosfjell som enkelt fastsetter pauseresultatet til 0-5.

Redusering

Andre omgang starter med en stor sjanse til hvert av lagene, men det går nærmere et kvarter før det neste målet kommer. Da er det hjemmelaget som får sin første nettkjenning for sesongen på en kontring etter en BIL-corner. BIL-keeper Elise Aanesland får en fot på ballen, men klarer ikke å hindre redusering til 1-5.

Kvarteret før slutt klinker Trine Birkeland til på et frispark fra 17-18 meter. Ballen fyker i nettet bak en sjanseløs Søgne-keeper. BIL-kaptein Christina Stray Imenes får æren av å avslutte ballet når hun mottar er oppspill fra Birkeland, parkerer et slitent Søgne-forsvar, runder keeper og setter ballen i tomt mål.

Svak 2. omgang

BIL-treneren er fornøyd med syv mål og tre poeng, men skulle gjerne sett mer kvalitetsspill.

– Andre omgang er direkte svak, der spillerne lar seg prege mer av det stygge spillet. Da blir spillet enda mer oppstykka, og det er vanskelig å finne flyten. Men når vi klarer å spille ball, får vi til noen gode angrep, og når vi vinner sju-én, så må vi vel være fornøyde, sier Trond Endresen.

I neste serierunde venter Gimletroll 2. Jentene fra Gimlekollen har kun spilt én seriekamp før de kommer til Birkeland onsdag kveld (10. april). Den endte med 2-0-seier over Vindbjart. Kampstart i Birkenesparken er 20.00.

Kampfakta

Søgne – Birkenes 1-7 (0-5)

Bane: Toyota-banen kunstgress

Mål: 0-1 (8) Hanne Helleland, 0-2 (26) Elice Kræmer, 0-3 (30) Christina Stray Imenes, 0-4 (44) Trine Birkeland, 0-5 (45+4) Marte Mosfjell, 1-5 (69), 1-6 (74) Birkeland, 1-7(82) Stray Imenes.

BILs lag (4-2-1-2-1): E. Aanesland – M. Mosfjell, M.K. Holthe Rismyhr, T. Birkeland, C. Fjordholm – J. Sørlien, H. Helleland – E. Kræmer – T. Strigen Reiersølmoen, H. Mollestad – C. Stray Imenes. Benytta innbyttere: H.S. Aronsen, T. Hye, M. Strigen Thorsland.