Under for Rosalita

UNDER: Restauranten Under på Spangereid i Lindesnes åpnet onsdag. Det er landets første og eneste undersjøiske restaurant. Designet av Snøhetta og lagd med samarbeidspartnere. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Landets eneste undersjøiske restaurant åpna onsdag, med ost fra Birkenes på menyen.

– Det er en ære å få levere ost til Under, så dette er veldig bra og veldig gøy. Vi er en av fire hovedleverandører og skal levere Rosalita og Rødlin til Under, sier Jørn Martinsen.

Norges eneste undersjøiske restaurant åpnet i Spangereid ved Lindesnes onsdag. Restauranten som bærer navnet Under er tegnet av Snøhetta, og blir verdens største undervannsrestaurant. Lokalene vil bare romme 40 gjester, men likevel har reservasjonene strømmet inn.

Tror på Under

– Jeg har tro på konseptet, og de har fått til en helt fantastisk oppmerksomhet. De har flere millioner treff på nettsida fra hele verden, og de auksjonerte bort en middag for to personer som ga 160.000 kroner til et veldedig formål. Det er jo helt sprøtt, sier Martinsen.

I februar fjor hadde hele 1.200 gjester bestilt bord på undervannsrestauranten. Da var det 14 måneder til åpning, skriver Dagens Næringsliv. I tillegg besøkte 30 utenlandske journalister fra ni land restauranten mandag under en pressetur arrangert av Innovasjon Norge, skriver Fædrelandsvennen.

Denne uka besøkte også Martinsen fra Tjamsland ysteri på Birkeland restauranten.

LEVERANDØR: Jørn Martinsen og Tjamsland ysteri skal lever ost til under. Her er Martinsen på besøk i restauranten. FOTO: JØRN MARTINSEN

Spesiell ro

– Det er en utrolig spesiell opplevelse, og en helt spesiell ro og følelse. Lyset er helt spesielt, og de har virkelig fått til noe unikt, sier han.

Det er brødrene Stig og Gaute Ubostad fra Lyngdal som er initiativtakerne til restauranten. De har fått med seg den danske kokken Nicolai Ellitsgaard Pedersen som kjøkkensjef. Det skal serves nordisk mat til utsikten av det ruskete farvannet ved Norges sørligste punkt. Smaksmenyen består av 18 til 20 retter.

Ubostad-brødene har tidligere uttalt at besøkende må regne med å svi av minst 2.000 kroner i restauranten. Alle som bestiller bord må samtidig betale et reservasjonsgebyr på 1.000 kroner. Forøvrig er samtlige bord fulltegnet samtlige helger fram til høsten.