Vurderer tilbudet

BARNEHAGE: Ordfører Anders Christiansen (Ap) vil be politikerne ta stilling til tilbudet fra Trygve Endresen om salg av barnehagetomt til kommunen.

Har undersøkt mulighetene for gårdsbarnehage. Ble for dyrt.

– Jeg har fått innspillet og Trygve Endresen skal få et svar. Vi tar det opp til politisk behandling. Vi har jo hatt en del saker som går på kjøp av eiendom, og vi må håndtere dette på samme måte, sier ordfører Anders Christiansen (Ap) til Birkenesavisa.

Torsdag ble det klart at Trygve Endresen tilbyr kommunen å kjøpe deler av Bjørnebruket for tre millioner kroner. Endresen mener den seks dekar store tomta er ypperlig for ny barnehage.

Ikke ukjent

Tidligere har som kjent kommunen blitt tilbudt å kjøpe tomta til Aanesland fabrikker. Det har også vært en viss dialog om kommunalt kjøp av både det gamle posthuset, motellet og bygget som huser kirkekontoret i sentrum. Samtlige har kommunen avslått å kjøpe.

– Bjørnebruket har tidligere vært nevnt i forbindelse med barnehage. Jeg undersøkte den gang om mulighetene for å drive en gårdsbarnehage på stedet, men fikk beskjed om at dette ble mye dyrere enn en helt ordinær barnehage, sier Christiansen, og legger til:

– Samtidig er det helt klart mulig å drive en ordinær barnehage på stedet.

Behandles likt

Smedens Kjerr er fortsatt aktuell for plassering av ny barnehage, og kommunen er i dialog med idrettslaget om leie av tomt i idrettsparken. Den dialogen har ikke brakt noe nytt på banen siden idrettslaget holdt årsmøte tidligere i år.

– Vi skal i et møte denne uka for å se på dette. Planen er at samtalene munner ut i en politisk sak som kan behandles både i idrettslaget og kommunestyret, sier ordføreren.

I kommunestyret sitter også Trygve Endresen som representerer Høyre. Christiansen fremholder at han verken for fordeler eller ulemper av den posisjonen.

– Jeg kan ikke gjøre noe forskjell på folk. Det er kommet et tilbud til kommunen, og vi må behandle det som alle andre tilbud som kommer, sier ordføreren.