Åtte måneder fengsel

Tatt med betydelige mengder narkotika.

En mann i 40-årene bosatt i Birkenes må belage seg på flere måneder i fengsel. Det kommer fram av en tilståelsesdom i Kristiansand tingrett. Mannen har erkjent de faktiske forhold, blant annet å ha oppbevart over 300 gram hasj, og over 50 gram metamfetamin.

Siktede er i perioden 1995 til 2017 domfelt 13 ganger tidligere, i det vesentlige for narkotikalovbrudd, vinningsforbrytelser og overtredelser av vegtrafikklovgivningen. Sist ble han domfelt november 2017 til 14 dager fengsel med en prøvetid på to år. Deler av dommen han nå har fått i Kristiansand tingrett skyldes også dette forholdet ettersom han er i prøvetida.

Det var i mai i fjor mannen innrømmer å ha oppbevart 347, 64 gram hasj og 50,34 fram metamfetamin. Noen dager tidligere innrømmer han å ha kjøpt 100 Rivotril-tabletter i Kristiansand. Han dømmes også for å ha ført en rekke motorkjøretøy uten gyldig førerkort. I desember 2017 kolliderte han med en fjellknaus på en rett strekning, og bilen veltet over på taket.

«Narkotikakriminalitet er et betydelig samfunnsproblem som ikke bare rammer samfunnet som sådan, men også misbrukeren og pårørende. Allmennpreventive hensyn tilsier en markert reaksjon ved narkotikalovbrudd som i foreliggende sak», skriver tingrettsdommer Gisle A. Johnson.

Domfelte har forklart i retten at narkotikaen var til eget bruk, men retten finner å bemerke at det foreligger en betydelig spredningsrisiko ved et kvantum av denne karakter. Straffenivået for hasjen og metamfetaminen ligger ifølge retten på om lag ni måneder fengsel alene.

Når retten legger til de andre forholdene, og gir to måneder strafferabatt for tilståelsen, ender straffen opp på åtte måneders fengsel.