Endelig skitur

KANTAFJELLET: Noen av Gubbene på Kantafjellet med bevis på at de virkelig har ski under bena. Fra venstre Birger Andersen, Trygve Løland, Jakob Olaus Mo og Jens Vellene. FOTO: Olav Heimdal

Etter ulike påfunn tidligere i år, ble det endelig anledning til en ordentlig Gubbetur med ski under bena.

Mandagen opprant med det herligste solskinn. Når i tillegg Hans Arne hadde kjørt nye spor sent på søndags-natta, ja, da kunne jo ikke forholdene ha lagt bedre til rette for en kjempeflott skitur.

Apropos skiløyper. Etter de fleste sin mening er dette de beste løypene på Sørlandet, det har jeg selv hørt av tilreisende skientusiaster flere ganger. Dette burde vi skiinteresserte og andre virkelig sette pris på. Ja, Hans Arne hadde jo egentlig fortjent en egen PRIS for dette engasjementet. Det er ingen som vet hvor mye (natt)arbeid som ligger bak disse flotte løypene.

Det var åtte Gubber som kom seg opp på Toplandsheia denne dagen. Noen gikk 16 kilometer. løypa, mens resten gikk 11,5 kilometer. løypa. Føret var skarpt, og farten i utforkjøringene måtte begrenses litt for noen av oss, men i en god skøytetrase går det greit an å ploge litt. Der løypene møtes hadde vi matstopp med bål også denne gangen. Det er blitt en tradisjon å møtes på dette stedet; i le for nordavinden og rett mot sola. Det går jo ikke an å ha det bedre.

Etter 3-4 timer på heia, samlet vi oss i bilene. Der ble vi enige om å ta en tur til uka igjen, hvis sola er så snill og ser til oss – og snøforholdene ligger til rette for det.

Olav Heimdal

MØTE: Gubbene samlet der løypene møtes, fra venstre: Trygve Løland, Birger Andersen, Ole Tobias Haugland, Jens Vellene, Jakob Olaus Mo, Olav Heimdal og Bjarne Aanesland. Jens Risvand utenfor høyre bildekant. FOTO: Anstein Thomassen