Passer for alle

GUBBENE: Fra venstre: Jens Vellene, Trond Harstad, Nils Kristen Haabesland, Aage Ragnar Hellerslien, Toralf Aas, Knut Geir Aas, Olav Ditlef Tveit og Frants Aaneland i flotte omgivelser.

Gubbene inntok Bellandsheia.

Forrige mandag var det tid for å ta den årlige turen på Bellandsheia, og Gubbene – ti i alt – strevde seg opp bakkene fra lysløypa på Engesland til toppen av heia denne dagen.

Der er det et feiende flott skiterreng med store myrer og langstrakte heiedrag som gir passende utfordringer i nedoverbakkene.  Det ble noen kjerringer til et par av mannfolka, som riktignok var godt gift i fra før.

Etter at vi hadde vært oppe på Lindalsknuten, 450 meter over havet, ble det bålkos og mat ved løa i kanten av Storemyr. Her er det lunt og fint og stedet er derfor mye benyttet som rasteplass både sommer og vinter.  Vi var heldige som kunne gå i oppkjørte løyper med gode spor, men benyttet også anledningen til å ta noen frittgående avstikkere.

På heimvegen tok vi ei ekstra sløyfe på tre kilometer for å spisse formen.

Vel tilbake ved bilene nede ved skolen, fikk vi følgende GPS-resyme av Trond: Turlengde 11,7 kilometer, gangtid 1 time 51 minutt, hviletid 1 time og 41 minutt, største hastighet 31 kilometer i timen, og gjennomsnittshastighet mens vi gikk –  6,1 kilometer i timen.

Det siste bør være et godt argument for at Gubbeturene passer for de fleste som er i stand til å gå på ski.

Vi håper på enda flere deltakere; og da gjerne noen yngre pensjonister.  Hvis vær- og føreforhold blir bra, tar vi sikte på mange flere turen i vinter.

Det er bare å møte opp på Tomta kl. 10.00.  Ta gjerne kontakt med undertegnede for å bli registrert på varslingslista.  Der har vi allerede nesten 50 navn.

 

Olav Heimdal