Stor glede av UKM

KUNSTNER: Ramona Teigen og Tiril Marie Ruud. Sistnevnte deltar med kunstverket på veggen i årets UKM. Hun husker ikke helt hvor motivet er henta fra, men det er tatt på tur med seilbåten.

Ung fotograf med blikk for havets skjøre farger.

– Jeg husker ikke helt hvor dette motivet er fra, men jeg var på seiltur med familien og vi lå ankret opp ved en øy i skjærgården, sier Tiril Marie Ruud til Birkenesavisa.

Tradisjonen tro er hjørnet i Birkeneshallen under årets UKM fylt av grafiske uttrykk. Med store variasjoner i motiv og teknikk trekkes publikum mot dette kunstens hjørne. Ruud har bidratt med et skjærgårdsmotiv akkompagnert av en tekst. Kreasjonen får gode skussmål av venninna.

– Fargene er fine, ja, dette kunne jeg hatt på veggen hjemme, sier Ramona Teigen.

De to har arbeidet seg gjennom utstillinga med et skarpt blikk, og Ruud avslører ikke før Birkenesavisa tar kontakt at hun er en av mange kunstnere som har bidratt til utstillinga.

– Jeg tar litt bilder, og synes det er gøy. Spesielt gøy er det med solnedganger, sier Tiril Marie til Birkenesavisa.

JENNY OG NORA: Fanklubben til Jenny og Nora samlet seg rundt duoen i pausen. Fra venstre Johannes Vreim Jørgensen, Jenny Stie, Herman Suvatne, Tony Kao, Teodor Håbbesland Holm og Nora Fauske Heia.

Mange danser

Blant sceneinnslagene som imponerer publikum er danseforestillinga til Mina og Sigrid. De to 18-åringene står ikke stille på scenen, og får god tilbakemelding fra publikum.

– Det er gøy med UKM, og i år er det gøy at det er så mange danseinnslag. Tidligere har vi vært de eneste som har dansa, sier Mina Tobiassen.

Duoen er nemlig langt fra ukjent med UKM, og dette er fjerde år de deltar.

– Nå er det to år siden sist, og det er morsomt å kunne vise fram det vi har lært på disse årene. Siden sist har begge begynt på Dahslke, og jeg tror vi kan si at vi har blitt bedre dansere, sier Sigrid Kristina Brändström til Birkenesavisa.

– Hva bringer framtiden innen dans?

– For oss er det nok først og fremst en hobby, men det trivelig å kunne lære nye danseteknikker.

Ung duo

På scenen er det plass til både erfarne og litt mindre erfarne.

– Dette er kjempegøy, og når man får stå foran et slikt engasjert publikum så er ikke det bare flott, men det gir oss mot til å fortsette, sier Nora Fauske Heia til Birkenesavisa.

Hun utgjør halvparten av duoen Jenny og Nora som framfører låta Say something. Den andre halvparten er Jenny Stie, og de er begge 13 år. De to trives på scenen sammen.

– Jeg synes det er lettere å synge sammen enn alene, for da hører man hverandre, sier Nora.

En stor fanskare samler seg rundt duoen i pausen, og blant de ivrigste er Tony Kao. Han deltar i UKM selv, med et fotografi i kunsthjørnet.

– Det er morsomt å fotografere, og jeg synes jo selv jeg tar gode bilder. Det er knall å gå stilt de ut for et publikum her i hallen under UKM, sier Kao til Birkenesavisa.

TRIKSEKONKURRANSE: Mellom innslagene er det underholdning, og ordfører Anders Christiansen (Ap) og banksjef Harald Flaa i Birkenes sparebank er ikke harde å be. Sistnevnte har putta imponerende mange mål for Birkenes idrettslag, og trikser gjerne på scenen.

TALENTER: Amalie Snøløs har ikke glemt gamle fotballtalenter, og kan både sette seg ned, og reise seg opp igjen med en ball på hodet.