Påmeldinga har starta

DELER AV JURYEN: Bak: Kristoffer Søhagen, Stian Fåland, Odd Arne Nyhaven og Gøran Frigstad. Foran: Simon Topland, Hege Nyhaven. Linn Rigadis og Magnus Mosfjeld. Foto: Wenche Flaa Eieland

2018-utgaven av UKM starter 2. februar i Birkeneshallen.

En komité bestående av Linn Rigadis, Hege Nyhaven, Stian Fåland, Magnus Mosfjeld, Elen Nyhaven, Kristoffer Søhagen, Sander Svaland, Odd Arne Nyhaven, Simon Topland, Gøran Frigstad og Wenche Flaa Eieland er godt i gang med planlegginga av ungdommens store kulturfest.

– I komiteen blir det diskutert programledere, teknikk, pauseinnslag, teknisk og praktiske medarbeidere og alt annet som skal til for en vellykket mønstring. Mønstringen går i år som før i Birkeneshallen, sier Eieland til Birkenesavisa.

Bruk vinteren

Påmeldinga starta allerede 1. desember, og vil du være med må du melde deg på innen 19. januar. Alle mellom 10 og 20 år kan melde seg på, med nesten hva som helst som kan kalles kulturuttrykk. Alt som kan vises på scene kan bli med, og alt som kan stilles ut, så lenge det ikke krenker noen.

– Finn fram kunst du har laget tidligere, eller bruk vinterens mørke kvelder til kreativt arbeid alene eller sammen med andre. Vi gleder oss til å se hva ungdommen kan, sier Eieland.

For at UKM 2018 skal bli det beste UKM noensinne er komiteen avhengig av at ungdommen melder seg på og blir med, påpeker hun. Her har alle en mulighet til å bli sett.

Mange muligheter

– I 2018 er det 23 år siden Birkenes arrangerte sin første UKM. Det har vært noen fantastiske år med noen fantastiske ungdommer som har kunnet boltre seg fra en proff scene med topp lyd og lys, sier hun.

Flere har fått prøvd seg som programledere, teknikere, kjøre lys, rigge scene, jobbe bak scenen og lignende.

– Ved å være med på UKM har mange unge fra Birkenes opparbeidet seg god kompetanse og fått utvikle sitt talent. Det er mange fra Birkenes opp gjennom årene som har satt sitt preg på både fylkesmønstring og landsmønstring, sier Eieland.