Filmtema i gymsalen

Nyttårskonsert for fjerde gang med hornmusikken.

Søndag 27. januar klokka 19.00 åpnet dørene til Folkehøyskolen Sørlandet for å slippe inn gjestene til Nyttårskonsert 2019 med Birkenes hornmusikk under kyndig ledelse av dirigent Kari Ingelsrud.

Gymsalen var pyntet og dekorert som en verdig kinosal. På programmet sto nemlig et utvalg av diverse musikal- og filmmusikk. Gjestene fikk, som det seg hør og bør på en premiere, en velkomstdrink og popkorn, som de kunne kose seg med under konserten.

Nå er det fjerde gangen korpset har nyttårskonsert, så nå er det blitt tradisjon, sa Arild Windsland. Han er tidligere trommis i hornmusikken, og ledet korpset taktfast gjennom programmet denne kvelden. Åpningsnummeret «You can’t stop the beat» kom som en eksplosjon, etterfulgt av «Norwegian Sunset», velkjent fra filmen Flåklypa.

Andre godbiter som blant annet «Fidler on the roof», «Do-Re-Mi», «Olsenbanden» (med Odd A. Pettersen som Egon med sigar, bowler og rosa gummihansker og Nils Gunnar Windsland som Dynamitt-Harry), og «Anthem from Chess» ble en god dose, servert før pause med kaffe og kake.

Etter benstrekk ble det «The Muppet Show» med «dyret» i all sin ville entusiasme på trommer. «Kamilla og Sebastian» fikk roet oss ned igjen, etterfulgt av flere veldig godt utførte musikkstykker. Den siste av det offisielle programmet var «Funky Hedde», her sang korpset det første verset av «Håvard Hedde».

Sangstemme hadde de jammen også!

Etter applaus og blomster kom det mange hadde ventet på, ekstra nummer med «Radetzky Marsch» og «Champagner Galopp».

Det hele ble avrundet med «Birkelandsangen» og en nesten fullsatt sal gikk fornøyd hjem etter en god porsjon velklingende musikk.

Tusen takk til Birkenes hornmusikk og alle de som trosset snøkavet og håndballkamp.

Frank van der Klei