Høy allsangfaktor på Tobias Jorde

«ALLSANG PÅ JORDET». Fredag 31. mai er det klart for det tradisjonsrike «Allsang på Jordet». Denne gangen er det Bjørn Olav Hartvigsen, godt hjulpet av flere av bygdas musikalske krefter, som gjennom kjente og kjære låter skal lede bygda ut i allsangen. (Foto: Privat)

Fredag 31. mai er det igjen klart for «Allsang på Jordet». Dette er blitt en god tradisjon hvor store deler av bygdas varierte musikkliv står sammen om å skape ekte sangglede i bygda.

I år blir allsangen ledet av Bjørn Olav Hartvigsen. I tillegg til hans band vil både Hornmusikken, Soul Children, Blikkbåks, og lokale forsangere bidra på scenen, og gjøre sitt for at publikum får en hyggelig allsangstund i kveldsola på Tobias Jorde. Arrangementet er gratis.

Bjørn Olav var ikke sen om å takke ja da kulturleder Wenche Flaa Eieland spurte om han ville ha ansvaret for årets «Allsang på Jordet». Bjørn Olav har vært engasjert i «Allsang på Jordet» flere ganger tidligere, både som forsanger og som programleder.

Aktiv

Bjørn Olav har vært aktiv i tiden etter at han ble slått ut av «The Voice». Han satser på å være så aktiv som overhodet mulig, mens «The Voice»-ballen fortsatt ruller. Han balanserer tiden mellom en 60 prosent stilling i LiBiR og en 50 prosent stilling ved Kulturskolen. Han synes i tillegg det er viktig å prioritere tid med familien, og er inne i en periode med fokus på låtskriving.

Han har store forventninger til «Allsang på Jordet», og håper på fint vær og mye folk. Denne gangen har han også fått ekstra hjelp av sin mor Liv Toril for å løfte allsangen ytterligere.

– Bli med og syng, oppfordrer han. Det blir ikke konsert med meg, men jeg vil være med og bidra til at vi ikke ser en lukka munn i fra scenen, sier Bjørn Olav, som håper folk er flinke til å være med.

Store endringer

Denne gangen har han endret hele repertoaret.

– Det kommer fortsatt til å være kjente og kjære sanger som alle kan, beroliger han.

– I allsangsammenheng synes jeg ofte det kan gå inflasjon i de samme sangene. Det finnes mange flere sanger som er kjent for de fleste, forteller han, og legger til at det vil bli kjente låter fra blant annet Elton John, Beatles og Finn Kalvik, for å nevne noen.

Det er ikke bare fredagskvelden tonene triller på Tobias Jorde. På formiddagen samme dag vil man også kunne høre sang og toner spre seg over sentrum av Birkeland. Da er det konsert og allsang i regi av den kulturelle skolesekken, og alle kommunens skoleelever, og de eldste barnehagebarna, vil sørge for at sang sprer seg utover sentrum. Dette arrangementet er også åpent for andre.

– Kveldsarrangementet varer i halvannen time, slik at de som vil hjem for å se «The Voice»-finalen senere på kvelden får med seg det også, sier Bjørn Olav, før han oppfordrer alle til å ta med seg naboen og komme med godt humør, rensket stemme, samt noe å sitte på.