Ingen valgavklaring

LEDER: Lokallagsleder Geir Colbjørnsen (KrF) forteller om utfordrende arbeid med valglista.

Kristelig Folkeparti arbeider fortsatt med å utarbeide valgliste.

– Nei, vi har ikke fått i havn arbeidet med valgliste. Vi har problemer med å få nok navn til lista, sier lokallagsleder Geir Colbjørnsen (KrF) til Birkenesavisa.

Mandag 4. februar avvikla partiet årsmøte, og det var forventa at partiet skulle vedta en valgliste til årets kommunevalg. Så skjedde ikke.

– Vi må fortsette å jobbe med lista, og vi håper å ha et nominasjonsmøte i midten av mars, sier Colbjørnsen.

Fristen for å levere liste er 31. mars, og lista må inneholde minst syv navn. Til valget i 2015 hadde Birkenes KrF åtte navn på lista.

Utfordrende arbeid

– Det har vært en utfordring de siste periodene å få nok navn på lista. Om det sier noe om KrF lokalt, vet jeg ikke, for vi vet at andre partier også har lignende utfordringer, sier Colbjørnsen.

Av disse åtte som sto på lista for fire år siden, har minst tre varslet at de ikke stiller til gjenvalg. Anne Kari Birkeland og Petter Ross har sågar meldt seg ut av partiet, mens Torbjørn Bjorvatn kun har slått fast at han gir seg i lokalpolitikken.

– Vi kan innrømme at prosessen med veivalget sentralt i partiet ikke akkurat har hjulpet på situasjonen lokalt. Men vi har stor tro på at vi får nok navn på lista, selv om arbeidet har blitt litt forskjøvet på grunn av veivalget, sier Colbjørnsen.

Utsatt etter veivalg

I utgangspunktet skulle partiet vedta en valgliste i høst, men avgjørelsen ble utsatt da partileder Knut Arild Hareide varslet at han ville ta partiet i retning venstre og Arbeiderpartiet.

– Hvordan rekrutterer dere folk til valglista?

– Vi bruker lokallagsstyret og medlemmene i rekrutteringsprossesen. Vi henvender oss til de vi kjenner, og vi bruker nettverket så godt vi kan for å få inn folk som er interessert i å gjøre en innsats for Birkenes, sier Colbjørnsen.

På årsmøtet fikk de fremmøtte hører listetopp for fylkestingvalget, Bjørn Ropstad, fortelle om sine tanker om et sammenslått Agder.

– Under møtet blir det selvsagt kommentert at snittalderen er forholdsvis høy blant de fremmøtte, og vi ønsker å få flere av de yngre medlemmene aktive i partiet, sier Colbjørnsen.