Feiring helt i 100

100 ÅR: Vilde Sofie H. Olsen må minst være 100 år. Førsteklassingen er her fotografert med lærer Hilde Høygilt, som også begynner å se satt ut.

100-åringer feirer 100 dager på Birkeland skole.

– Jeg har pynta meg med skjorte, og tatt med en stokk på 100-dagersfesten. Det er mamma som har sminka meg, og det ser ut som jeg har rynker i ansiktet, sier Sebastian Rødli til Birkenesavisa.

En hel skokk hundreåringer inntok tilsynelatende Birkeland skole torsdag og fredag. Men bare tilsynelatende, for bak de skrukkede fasadene skjulte livskraftige førsteklassinger seg.

– Vi feirer at det er 100 dager siden førsteklassingene begynte på skolen i høst. Mange har derfor kledd seg ut som 100-åringer, og disse dagene har vi hatt noen aktiviteter knytta til 100-årsdagen, sier kontaktlærer Hilde Høygilt ved Birkeland skole.

Tårnproduksjon

Barna i førsteklasse har vært å skøyta på Valtjønn. De har hatt ulike oppgaver knytta til tallet 100 gjennom både bygging med klosser og hopping på paradis.

– Det er ikke slitsom å være 100 år. Jeg synes det er gøy å gjøre litt andre ting. Nå skal vi forsøke å bygge et høyt tårn av 100 brikker, sier Sebastian.

Han får hjelp av Fredrik Rugsland til å fullføre mesterverket. 100 små laftestokker settes forsiktig sammen, og byggverket skyter til værs sakte, men ganske usikkert.

– Det er gøy å bygge tårn, men ikke så veldig gøy når noen ødelegger det. Og det skjer jo, sier Fredrik, en smule bekymret.

100 med stil

Begge etasjene i bygget på Birkeland skole som huser førsteklasse er disse dagene fullt av liv. Mens det bygges i overetasjen, hoppes det paradis i underetasjen. Etter litt prøving og feiling er tierne opp til 100 festet behørig til gulvet. Og det hoppes, i kostymer, og vanlige klær.

– Jeg synes det er fint å kle seg ut, ja, det er faktisk kjempefint fordi det også er gøy. Det er mamma som har hjulpet med å finne fram klærne, sier Vilde Sofie H. Olsen.

Hun har både sjal og stokk, og det ser ikke ut som hun er et år yngre enn 100. Dermed er hun i godt selskap på Birkeland skole, og det er lite å frykte med å tippe alderen på trinnets unge 100-åringer.

STOKK: Flere stokker er observert på Birkeland skole.

BYGGVERK: Sebastian Rødli og Fredrik Rugsland bygger med 100 små laftestokker.

PARADIS: Sigurd Aleksander Myrene og Tobias Iglebekk legger ned tallene, og Marte Klokkhammer står klar til å hoppe paradis.