Håper på OL-billett

NY NORGESCUPSEIER: Martin Uldal kjemper helt i toppen av norgescupen for junior etter helgas norgescuprunde på Ål i Hallingdal. Onsdag blir det klart om 18-åringen kommer med til europeisk ungdoms-OL. FOTO: Atle Uldal, BIL skiskyttergruppa

Martin Uldal håper innsatsen i helgas norgescuprunde på Ål gir ham billett til europeisk ungdoms-OL i Sarajevo.

Det 18 år gamle skiskyttertalentet fra Speidervegen på Birkeland hadde egentlig håpet på plass på det norske laget til junior-VM i skiskyting i Osrblie. Håpet ble styrket etter seieren på fredagens norgescupsprint på Ål, men svant igjen etter 5. plassen på lørdagens fellesstart, som var ett av fire tellende uttaksrenn til junior-VM.

– Jeg tror det blir tøft, siden jeg kom ganske langt bak på lørdagen. Da har jeg to ganske gode renn og to der jeg var ganske langt bak, og det holder nok ikke. Jeg har kanskje sjans på ungdoms-OL, sier 18-åringen til Birkenesavisa.

Uttak onsdag

Ungdoms-OL, eller European Youth Olympic Festival, som er mesterskapets fulle navn, går i Sarajevo i Bosnia 9.-16. februar. Hit skal Norge sende fire kvinnelige og fire mannlige skiskyttere fra 17- og 18-årsklassene. Uttaket offentliggjøres onsdag denne uka.

– Det hadde betydd veldig mye for meg å komme med. Det hadde vært veldig gøy å gjøre noe annet og konkurrere mot andre enn de jeg har konkurrert med før, sier Martin Uldal.

11 birkenesløpere

Han var blant de 11 birkenesløperne som stilte til start under helgas norgescuprunde for junior og NM for senior på Liatoppen skisenter på Ål i Hallingdal. Mens juniorene konkurrerte om norgescuppoeng på fellesstart fredag og sprint lørdag, gjorde seniorene opp om NM-medaljene på sprint lørdag og fellesstart søndag.

Fredag vant han 18-årsklassen temmelig suverent, til tross for seks bom på de 20 skuddene. Lørdag ble det «bare» en 5. plass, etter fullt hus på liggende og to bom på den stående skytinga.

Kjemper i toppen i norgescupen

18-åringen har uansett innledet sesongen sterkt. Etter to seire, en 5. og en 8. plass på de fire første norgescuprennene for junior, kniver han om teten i 18-årsklassen sammenlagt.

– Jeg har jobba godt over tid og holdt meg frisk. I fjor slet jeg litt med sykdom, er birkelandsguttens forklaring. I jula ble det mye skitrening under gode forhold på Topland og Gautefall. Den talentfulle junioren bør dermed være godt rusta til å henge med videre i norgescupen, der neste runde går første helga i februar i Os i Østerdalen.

– En topp tre-plassering sammenlagt hadde vært gøy, sier han nøkternt.