Bruktbart fornøyd

Lars Helge Birkeland i sporet

Landslagsskiskytter Lars Helge Birkeland er brukbart fornøyd etter å ha gått seg opp fra 32. til 13. plass på jaktstarten og levert en god stafettetappe i Pokljuka.

Det ble gått sprint, jaktstart og stafett da verdenscupsirkuset ankom den slovenske skiskyttermetropolen sist uke. På fredagens sprintdistanse skjøt Lars Helge Birkeland en bom på liggende og fullt hus på stående og gikk inn til en 32. plass.

– Jeg var litt redusert etter at jeg hadde litt magetrøbbel natt til torsdag, så jeg var ikke helt på hugget, sier mollestadgutten.

I mål var han halvannet minutt bak supermannen Martin Fourcade, som synes uslåelig om dagen. Franskmannen var snaue 14 sekunder foran Johannes Thingnæs Bøe, som tok en ny 2. plass, og 15 sekunder foran russiske Shipulin på tredje. Med Emil Hegle Svendsen på 4. og Ole Einar Bjørndalen på 7. plass ble det alt i alt en god norsk dag i Slovenia.

Gikk seg opp 19 plasser

Lørdagens jaktstart ble enda bedre sett med norske og birkenesske øyne. Vinner ble igjen Martin Fourcade, men denne gang var Emil Hegle Svendsen bare seks sekunder bak i mål. Begge skjøt fire fulle hus. På 4. plass fulgte Johannes Thingnæs Bøe med to bom, på 9. Ole Einar Bjørndalen med fire bom, mens Lars Helge Birkeland kompletterte den norske innsatsen med å gå seg opp 19 plasser fra sprinten. Med en bom på skytinga var han snaue to minutter bak Fourcade. Ettersom franskmannens forsprang ut fra start var halvannet minutt, holdt birkenesingen omtrent samme fart som verdenseneren.

– Jevnt bra i sporet, og nitten av tjue treff, så det var bra skiskyting, sier Lars Helge til Birkenesavisa.

Han tar prestasjonen som en bekreftelse på at formen er god og at det er muligheter til å hevde seg i det aller ypperste selskapet.

– Farta var på høyde med mange av de beste, fastslår 28-åringen.

God stafettetappe

Birkenesløperen gikk også en god førsteetappe på det norske stafettlaget søndag og vekslet som femtemann etter å ha brukt to ekstraskudd på siste stående skyting.

– Jeg følte meg bra i sporet og skjøt veldig bra på ligg, så alt i alt var det en god stafettetappe, sier Lars Helge, som vekslet 13 sekunder bak ledende Russland.

Uttellingen på standplass denne dagen var ellers ikke i toppklasse på det norske laget, som endte opp på en skuffende 9. plass etter å ha brukt totalt 13 ekstraskudd. Vant gjorde Frankrike, foran Russland og med Tyskland på 3. plass.

Rett til Tsjekkia

Nå flytter verdenscupsirkuset seg til Nove Mesto i Tsjekkia. Her skal det gås sprint torsdag (menn) og fredag (kvinner), jaktstart lørdag og fellesstart søndag. Deretter tar verdenscupen julepause fram til første uka i januar.  Da er tyske Oberhof vertskap for runde 4 med sprint jaktstart og fellesstart på programmet.

– Det blir spennende med fellesstart, hvis jeg får gå den, sier Lars Helge Birkeland.

– Da får vi vel se en Birkeland spesial; fem blinker rett ned og først ut fra standplass?

– Nja, jeg får i alle fall gå «all in» og satse på det, ler han.