Ser på alternativ

UTVIDELSE: Kommunen vil utvide Tveide næringspark sørover på andre sida av Tveideveien. Det protesterer Fylkesmannen mot. Her orienterer arealplanlegger Øyvind Raen i planutvalget. Nå er det klart at kommunen dropper planene.

Vurderer andre områder for utvidelse av næringsparken.

– Fylkesmannen har som kjent problemer med utvidelsen av Tveide næringspark. Inntrykket vårt er at vi ha en jobb å gjøre for å overbevise dem om at dette er en god idé, sier arealplanlegger Øyvind Raen i Birkenes kommune.

Som det ble kjent tidligere i høst har Fylkesmannen reist innsigelse mot kommuneplanen som legger til rette for utvidelse av Tveide næringspark sørover, på andre sida av Tveideveien. Fylkesmannen protesterer mot begge av de to alternativene. Alternativ 1 er i dag hensynssone landbruk, mens alternativ 2 er problematisk på grunn av Moelva, påpeker Fylkesmannen.

– Det kan bli vanskelig å få gjennomslag for vårt syn, men vi har lagt øynene på et annet alternativ. I en regional plan er det satt av et område til næring på nordsida av Birkelandsveien, sier Raen.

Nord for Tveide næringspark

Området ligger like øst for avkjørselen til Natveitåsen, på motsatt side av Birkelandsveien. En utvidelse av næringsparken her vil verken påvirke landbruksinteresser eller elva.

– Området er rimelig flatt, men det må nok fylles ut for å legge til rette for en næringspark. Spørsmålet vårt nå blir om vi skal gå videre med de eksisterende forslagene, eller se på dette tredje alternativet, sier Raen til planutvalget.

Noe klart og tydelig svar får han ikke. Gunnar Høygilt (H) har grunneierinteresser i alternativ 1, men spør om det ikke lar seg gjøre å legge om Moelva for å bygge på alternativ 2. Det mener han vil gjøre godt for myra i området, som fort står under vann ved nedbør.

– Problemet med dette området er dessverre også at det er befengt med forekomster av sulfid, sier Raen.