Vil bli ordfører

BYTTE: Fremskrittspartiets Odd Gunnar Tveit (t.v.) vil gjerne bytte plass med ordfører Anders Christiansen (Ap). Mellom dem, Anne Kari Birkeland (KrF).

Odd Gunnar Tveit (Frp) får fornyet tillitt som ordførerkandidat.

– Det er moro å få fornyet tillitt av lokalpartiet, og jeg opplever vel at posisjonen min er ubestridt. Jeg fikk full støtte under nominasjonsmøtet tirsdag, sier Odd Gunnar Tveit (Frp) til Birkenesavisa.

Den frittalende politikeren fra Steinsland er igjen valgt til Fremskrittspartiets ordførerkandidat foran kommunevalget til neste år. I dag har partiet to representanter i kommunestyret, og Tveit har tro på at det kan bli flere etter valget. Han har også tro på at han kan bli ordfører.

– Nå følger jeg vi kanskje har en sjanse til å kapre ordførervervet, og jeg tror jeg kan bli ordfører. Det er så mye rot i kommunen at det trengs nye koster. Det er for så vidt ikke noe nytt med at det er rot, men jeg kunne tenke meg å røske litt opp i administrasjonen, sier Tveit.

Vil bli ordføreraktig

Med seg på valglista får han Martin Konstali som i dag sitter i kommunestyret. På tredjeplass har partiet satt opp Grete Kvestad, og på fjerdeplass partiveteranen Karl Sollie.

– Hvordan skal partiet gjøre et godt valg neste år?

– Velgerne må få en tro på at vi faktisk kan få ordføreren, og det har de kanskje ikke trodd før. De tror kanskje at jeg er en opposisjonspolitiker, og jeg må kanskje bli mer ordføreraktig, sier Tveit.

– Du trives vel i opposisjon?

– Ja, jeg trives med å utfordre det etablerte, og vi må selvsagt ikke miste profilen vår, sier han.

20 år i politikken

Dersom Tveit igjen får tillit av velgerne, går han inn i sitt 20 år som lokalpolitiker. Ikke rent få av disse årene har han og partifellene vært mutters alene i en rekke avstemninger.

– Nei, det er ikke så mye jeg har fått gjennomslag for, men det har vært noen mindre seiere opp gjennom årene. Jeg gir ikke opp av den grunn, og satser på at vi lykkes bedre ved dette valget. Skal jeg ha sjanse for å bli ordfører må vi gjøre et bedre valg enn sist, sier Tveit.