Målkalas i parken

BILS BESTEMANN: Steffen Mollestad var nok en gang dominerende på midtbanen, scora et vakkert mål og spilte til en treer på Birkenesavisas spillerbørs, da Trauma ble slått 7-4 i Birkenesparken fredag kveld.

Kuleramma måtte tas fram da Birkenes var vertskap for Trauma i sesongens nest siste serierunde.

– Etter hvert var det ett lag på banen. Selv om de var nærme på 4-3 og 5-4, føler jeg at vi hadde kontroll, oppsummerer BIL-oppmann Ronny Thomassen.

Nest siste serierunde i 5. divisjon avdeling 1 endte 7-4, etter en kamp der hjemmelaget dominerte.

Åtte minutter er spilt når Trauma-keeperen må gi retur på en lobb fra kantspiller Knut Arild Espegren. Returen styrer Florentin Selmani kontrollert i buret til 1-0. Etter dette tar Birkenes kontrollen og lar ikke gjestene slippe til, før det er gått 16 minutter.

Da lurer en Trauma-spiller av to mann på BIL-midtbanen og sender i vei et langskudd som keepervikar Kenneth Fossdal halvklarerer. Returen settes i nettet, og lagene er like langt. Ved halvspilt omgang får Trauma corner. Den slås over hele BIL-forsvaret, til en rødkledd angriper som kommer stormende og header gjestene i ledelsen.

I omgangens siste spilleminutt setter BIL-kaptein Lasse Aamlid et frispark fra skrått hold i stanga. Ballen går via en Trauma-spiller og ut til corner. Fra cornermerket finner Knut Arild Espegren panna til Steffen Mollestad som kontant fastsetter pauseresultatet til 2-2.

Mål hvert 5. minutt

I pausen er BIL-spillerne enige om at dette har de kontroll på, dette skal de dra i land. Første bevis på at de mener alvor kommer etter ti minutters spill. Da slår Knut Arild Espegren en ny perfekt corner rett på pannebrasken til Steffen Mollestad. Denne gang blir headingen klarert, men Lasse Aamlid kriger returen i mål til 3-2.

Nå tar hjemmelaget fullstendig kommandoen over kampen. Kvarteret er spilt når Elias Christiansen og Jakob Grønvold Flakk viser et skoleeksempel på overlapping ute på venstrekanten. Christiansen fosser ned til dødlinja og setter inn 4-2-målet via et Trauma-bein.

Men Trauma nekter å gi opp, og når en BIL-forsvarer mister ballen i farlig sone etter 20 minutter, lar de seg ikke be to ganger. Missen blir omsatt i scoring med en lobb over BIL-keeperen.

Hjemmelaget svarer fem minutter seinere ved Knut Arild Espegren som mottar ballen fra innbytter Sigmund Martinsen ute på høyrekanten, skjærer inn mot midten, vender bort et par Trauma-forsvarere og setter ballen i nettet på vakkert vis fra 16-meteren.

Cornerne avgjorde

Ti minutter før slutt skaper gjestene nok en gang litt spenning i kampen når de reduserer til 5-4 på straffe. Spenninga varer fram til siste spilleminutt. Da slår Knut Arild Espegren en ny god corner inn i Trauma-feltet. Der kommer backinnbytter Håkon Flaa i stor fart og header inn 6-4.

To minutter på overtid blir Steffen Mollestad hindra i Trauma-feltet, og dommeren peker på nytt på straffemerket. Knut Arild Espegren er sikker som banken og sikrer 7-4-seier til Birkenes.

– Vi skjerper oss i andre omgang. Da flyter spillet mye bedre. Men vi gjør unødvendige feil. De har egentlig ikke fire målsjanser. Det er vi som skaper sjansene for dem, påpeker Ronny Thomassen.

BIL-oppmannen er imidlertid godt fornøyd med tre poeng.

– Nå kan i alle fall ikke Lillesand ta oss igjen, ler han, før han legger til:

– Nå har vi to seire på rad og satser på den tredje. Det hadde vært fint å avslutte serien med dét.

Beholder 8. plassen

Før siste serierunde ligger Birkenes trygt plassert på 8. plass på tabellen, syv poeng foran erkefienden Lillesand IL på 9. plass og to poeng bak Imås på 7. plass.

Eneste ørlille spenningsmoment før siste seriekamp mot Hånes borte fredag kveld er hvorvidt hvittrøyene skal klare å avansere én plass eller ikke. Da må de slå Hånes (6. plass) samtidig som Imås taper for Risør (3. sist). Det første er fullt mulig, det siste mindre sannsynlig.

Kampfakta

Birkenes – Trauma 7-4 (2-2)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 1-0 (8) Florentin Selmani, 1-1 (16), 1-2 (22), 2-2 (45) Steffen Mollestad, 3-2 (55) Lasse Aamlid, 4-2 (60) selvmål, 4-3 (65), 5-3 (70) Knut Arild Espegren, 5-4 (80), 6-4 (90) Håkon Flaa, 7-4 (90+) Espegren (str.)

BILs lag (3-4-3): K. Fossdal – T. Holte, L. Aamlid, A. Moldal  (H. Flaa 17 min) – S. Mollestad, J. Frigstad (J. Sundtjønn 39 min), E.W. Ohrvik (S. Martinsen 39 min), E. Christiansen – F. Selmani (A. Maxharraj 19 min), J.G. Flakk, K.A. Espegren