Endelig ordentlig fotball igjen – A-laget snart klar for seriestart

SLUTT PÅ 1-METEREN. Kampyre spillere setter pris på at de slipper énmetersregelen på trening framover, og gleder seg til seriestart. – Det blir uvant, men ekstremt gøy, sier kaptein Lasse Aamlid (t.v.), her i duell med Arild Moldal.

Det var ikke vanskelig å spore fotballgleden hos A-lagsspillerne i Birkenes IL da de endelig fikk trene på vanlig måte igjen.

– Det er jo helt fantastisk! Endelig! Vi har jo venta på dette i halvannet år nesten, så det er klart det er deilig å komme i gang igjen, sier Lasse Aamlid. 37-åringen, som har spilt fotball i Birkenes IL siden han var fem år, tar en ny sesong som midtstopper og kaptein på A-laget som skal spille i 5. divisjon denne høsten. Han legger ikke skjul på at det siste drøye året, med kampforbud og pålegg om å holde minst én meters avstand på trening, har vært spesielt. Men kapteinen klager ikke.

FRISKE DUELLER. Det ble mange friske dueller, som denne mellom Crister Dahle (t.v.) og Jon Frigstad, på den første treninga etter at myndighetene åpna for kontakttrening for breddefotballen.

– Det har gått fint. Vi har klart å justere oss, svarer Aamlid. Han har heller ikke slitt med motivasjonen.

– Det sosiale med treningene har vært spesielt viktig under pandemien, da har en hatt noe å se fram til, presiserer kapteinen.

 

Ingen bitterhet

Da regjeringa varsla at Norge er klart for trinn 3 i gjenåpninga etter koronapandemien, åpna de samtidig for at breddeidretten kan få lov til å trene og konkurrere for fullt igjen. Det er trener Geir Atle Ellingsen glad for.

– Vi har hatt full forståelse for restriksjonene som har vært, så vi føler oss ikke urettferdig behandla eller noe, men synes bare det er gøy at vi nå kan trene igjen uten frykt for å bryte retningslinjene, sier Ellingsen. Før første trening med fullkontakt hadde han en alvorsprat med spillerne.

– De er jo blitt vant til å trene uten kontakt, så det blir uvant med normalt fotballspill igjen, presiserer A-lagstreneren.

 

Ønsker nye spillere velkommen

I likhet med lagkapteinen synes han det har gått relativt greit å trene under koronarestriksjonene.

PEPTALK. Trener Geir Atle Ellingsen hadde en prat med spillerne før første trening med kontakt. – De er jo ikke vant til dette nå, og må huske at det ikke er amerikansk fotball vi driver med, sier han.

– Vi har prøvd å legge opp treningene så de ble interessante for spillerne, gjort masse forskjellige øvelser, men har mangla motstander. At vi nå kan ha kontakt i laget og i tillegg reise rundt og spille kamper, det er fint, sier Ellingsen. Han har ikke mista mange spillere under pandemien. På blokka står det fortsatt 26 navn. Når Birkenesavisa er innom treninga er 21 av dem tilstede. Likevel ser han mer enn gjerne nye fjes på A-lagstreningene.

– Det er bare å komme og prøve seg, understreker treneren. Og skulle ikke A-laget være aktuelt, så har klubben et old boys-lag som trener og spiller jevnlig.

 

Treningskampsesong

Lagene i de lavere divisjonene har venta lenge på serieoppsettet for høsten, og nylig ble det klart at Birkenes serieåpner mot Trauma 2 hjemme i Birkenesparken mandag 16. august.

– Det blir spesielt, innrømmer trener Geir Atle Ellingsen. Han framholder at Birkenes må se på denne høsten som en treningskampsesong.

– Vi må tone ned forventningene til oss sjøl, for vi har rett og slett ikke trent på å forsvare oss, forklarer han.